TPAO, köpük kırıcı sondaj kimyasalı alımı için ihaleye çıkıyor

TPAO, dört kalemden oluşan köpük kırıcı sondaj kimyasalı alımı için 11 Aralık 2025’te açık ihale düzenleyeceğini duyurdu.

TPAO, köpük kırıcı sondaj kimyasalı alımı için ihaleye çıkıyor
Petroturk | Enerji Haberleri
  • Yayınlanma17 Kasım 2025 09:28

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), sondaj faaliyetlerinde kullanılmak üzere “köpük kırıcı sondaj kimyasalı” tedariki için açık ihale usulüyle alıma çıkacağını açıkladı. İhale, 11 Aralık 2025 tarihinde TPAO Genel Müdürlüğü’nün Söğütözü/Ankara’daki yerleşkesinde yapılacak.

MADDEDE BELİRTİLEN KRİTERLERİN KARŞILANMASI GEREKİYOR

İhale kapsamında, Birim Fiyat Teklif Cetveli’nde belirtilen dört kalem malzemenin temini gerçekleştirilecek. Teslim yerleri yine aynı cetvelde yer alıyor. İhaleye katılacak firmaların, idari şartnamenin 7. maddesinde belirtilen yeterlik kriterlerini karşılaması gerekiyor.

İhale dokümanı TPAO’nun internet sitesinden indirilebiliyor veya ilgili e-posta adreslerinden talep edilebiliyor. Şartname bedeli 5.000 TL olarak belirlendi. Teklifler en geç 11 Aralık 2025 saat 10.30’a kadar elden veya iadeli taahhütlü posta yoluyla teslim edilebilecek. İhale saatine kadar ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmayacak.

Ekonomik açıdan en avantajlı teklif en düşük fiyat esasına göre belirlenecek. İstekliler, teklif ettikleri bedelin en az yüzde 3’ü oranında geçici teminat sunmak zorunda olacak. İş ortaklıklarının kabul edilmeyeceği, konsorsiyumların ise ihaleye katılamayacağı belirtildi. İhale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 3(g) maddesi kapsamında, TPAO Mal ve Hizmet Alımı İhale Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülecek.