
SOCAR Türkiye, önceki yükümlülüklerini yeniden finanse etmek için Citi ve JP Morgan liderliğinde 1,3 milyar ABD dolarına eşdeğer bir finansman sağladı. Küresel belirsizliklerin sürdüğü pandemi döneminde temin ettiği yüksek tutarlı ve şirketin yükümlülüklerini arttırmayan refinansman ile SOCAR Türkiye, uluslararası piyasalardaki güçlü konumunu bir kez daha ispatladı. Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın iştiraki SOCAR […]
SOCAR Türkiye, önceki yükümlülüklerini yeniden finanse etmek için Citi ve JP Morgan liderliğinde 1,3 milyar ABD dolarına eşdeğer bir finansman sağladı.
Küresel belirsizliklerin sürdüğü pandemi döneminde temin ettiği yüksek tutarlı ve şirketin yükümlülüklerini arttırmayan refinansman ile SOCAR Türkiye, uluslararası piyasalardaki güçlü konumunu bir kez daha ispatladı.
Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın iştiraki SOCAR Türkiye, dünyanın saygın bankalarından Citibank N.A., London Branch (“Citi”) ve JP Morgan Securities plc (“JP Morgan”) liderliğinde çok uygun koşullarda temin edilen 1,3 milyar ABD dolarına eşdeğer tutarında refinansman işlemi gerçekleştirmiş oldu.
Küresel ekonomide pandemi dönemi endişelerinin sürdüğü bir ortamda yapılan refinansman işlemi, uzun geri ödeme vadesi, piyasadaki benzerlerine ve eski kredilere kıyasla düşük faiz maliyeti ile dikkat çekiyor. Dünyanın önde gelen banka ve finans kuruluşlarının katıldığı sendikasyon tarafından SOCAR için ek yükümlülükler oluşturmayan refinansman işlemi, SOCAR’ın garantörlüğünde beş yıl vade ve yıllık EURIBOR /LIBOR +345 baz puanlık faiz oranı ile gerçekleşti. Yapılan bu işlem, SOCAR’ın ve SOCAR Türkiye’nin sağlam finansal yapısı ve dünya finans çevreleri nezdindeki güçlü duruşuna olan güvenin somut bir göstergesi olarak değerlendirildi.
“SOCAR’A VE TÜRKİYE’YE DUYULAN BÜYÜK GÜVENİN GÖSTERGESİ”
Alınan krediyi değerlendiren SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Rövnag Abdullayev, “Dünyanın güçlü finans kuruluşları JP Morgan ve Citi liderliğinde sağlanan çok uygun şartlarda ve bu büyüklükteki bir refinansman, piyasalarda pandemi kaynaklı küresel belirsizliklerin halen sürdüğü bir ortamda SOCAR Türkiye’ye duyulan büyük güvenin bir göstergesidir. Uluslararası kaynaklardan sağlanan bu finansman, SOCAR Grubu’nun likiditesini artırmakla birlikte projelerimizin finans kuruluşları tarafından desteklendiğinin göstergesidir.” açıklamasını yaptı.
SOCAR Türkiye’nin bu işlemdeki hukuk danışmanlıklarını Vinson & Elkins RLLP, Ünsal Avukatlık Ortaklığı ve Omni Law Firm üstlendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 11. Nükleer Santraller Zirvesi 212 firma ve 1400 sektör temsilcisini ağırladı3 Temmuz 202517:28 Türkiye’de ilk 6 ayda elektrikli ve hibrit otomobiller pazarın yaklaşık yüzde 45’ini oluşturdu3 Temmuz 202515:44 Şehit yakınları ve gazilere evsel doğal gaz tüketiminde yüzde 50 indirim sağlandı3 Temmuz 202515:42 TÜREB ve Aksa Elektrik, Türkiye Rüzgar Enerjisi Yatırımcı Buluşması’nda yatırımcı paydaşları bir araya getirdi3 Temmuz 202515:08 Aksa Çukurova Doğalgaz iç tesisat firmalarıyla bir araya geldi3 Temmuz 202514:15