
Kızıldeniz’de saldırıya uğrayan petrol tankerinde 23 Ağustos’tan bu yana yangın devam ediyor.
Avrupa Birliği (AB), Kızıldeniz’de 23 Ağustos’ta saldırıya uğrayan Yunanistan bandıralı Sounion adlı petrol tankerinde çıkan yangının hala devam ettiğini açıkladı.

Husiler, Kızıldeniz’de ticari ve askeri gemileri hedef almaya devam ediyor. Avrupa Birliği’nin (AB), Kızıldeniz’de yürüttüğü askeri operasyon Aspire, tarafından yapılan açıklamada, Kızıldeniz’de 23 Ağustos’ta Husi saldırısına uğrayan Yunanistan bandıralı Sounion adlı petrol tankerinde çıkan yangının hala devam ettiği aktarılarak, gemide petrol sızıntısına dair bir işaret olmadığı ifade edildi.
Yetkililer, Sounion’un 150 bin ton ham petrol taşıdığını ve çevresel bir tehlike oluşturduğunu söyledi. Gemi ilk olarak 21 Ağustos’ta saldırıya uğramış ve saldırının ardından gemi motor gücünü kaybetmişti. Mürettebat, yardım talebinde bulunmasının ardından bölgede bulunan AB güçleri tarafından kurtarılmıştı. Mürettebat, daha sonra Cibuti’ye nakledilmişti.
Sounion, Yunanistan merkezli Delta Tankers tarafından işletilen ve bu ay içinde Husi saldırısına uğrayan üçüncü gemi oldu.

İHA
Akaryakıt sektöründe sözleşmelerin ticari genetiği8 Haziran 202611:13 OKT Trailer’dan teknoloji hamlesi: “e-Nokta” portalı tanıtıldı8 Haziran 202611:04 ES Group’tan dört kuşaktır süren sektör yolculuğu8 Haziran 202610:51 Petrall’den akaryakıt sektöründe otomasyonda doğru yönetim vurgusu8 Haziran 202610:43 Kadoil’den Konya Kulu’ya yeni istasyon8 Haziran 202610:41