
Rusya ile Belarus arasında Belarus petrol ürünlerinin Rus limanları üzerinden sevk edilmesine yönelik anlaşma imzalandı. Başkent Moskova’da düzenlenen imza töreninde, Rusya Ulaştırma Bakanı Vitaliy Savelyev ile Belarus Ulaştırma ve İletişim Bakanı Aleksey Avramenko hazır bulundu. Taraflar, Belarus petrol ürünlerinin Rus limanları üzerinden satılmasına yönelik bir anlaşmaya imza attı. Söz konusu anlaşma, 31 Aralık 2023’e kadar geçerli olacak. Savelyev, […]
Rusya ile Belarus arasında Belarus petrol ürünlerinin Rus limanları üzerinden sevk edilmesine yönelik anlaşma imzalandı.
Başkent Moskova’da düzenlenen imza töreninde, Rusya Ulaştırma Bakanı Vitaliy Savelyev ile Belarus Ulaştırma ve İletişim Bakanı Aleksey Avramenko hazır bulundu.
Taraflar, Belarus petrol ürünlerinin Rus limanları üzerinden satılmasına yönelik bir anlaşmaya imza attı. Söz konusu anlaşma, 31 Aralık 2023’e kadar geçerli olacak.
Savelyev, törende yaptığı konuşmada, Belarus’un anlaşma kapsamında Rus limanları üzerinden 2021’de en az 2 milyon ton petrol ürünü sevk edeceğini ve bu rakamın 3,5 milyon tonu bulabileceğini söyledi.
Avrupa Birliği (AB), Belarus’ta Ağustos 2020’de düzenlenen seçim sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’yu ve bazı yetkilileri yaptırım listesine dahil etmişti.
Lukaşenko, AB’nin yaptırım kararını eleştirerek, Belarus’un petrol ürünlerini AB üyesi Litvanya ve Letonya’daki limanlar üzerinden sevk etmeyi durdurabileceklerini açıklamıştı.
Belarus yılda ortalama 5-6 milyar dolar değerinde petrol ürünü ihraç ediyor.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Çağdaş Demirağ, TP Petrol Dağıtım A.Ş.’deki görevlerinden ayrıldı30 Haziran 202523:01 ABD’li şirket Suriye’de güneş enerjisi yatırımı yapacak30 Haziran 202516:01 Türkiye Doğal Gaz Meclisi toplandı30 Haziran 202515:45 AB, Rusya’ya ekonomik yaptırımların süresini uzattı30 Haziran 202515:40 Spot piyasada doğal gaz fiyatları30 Haziran 202515:31