
Rusya’nın en büyük petrol şirketi Rosneft, Alman hükümetinin ülkedeki Rosneft iştiraklerine el koymasını mahkemeye taşıdı. Rosneft, Almanya’nın Rosneft’in ülkedeki üç petrol rafinerisi dahil tüm varlıklarını işleten Rosneft Almanya’ya kayyum atama kararını şirketin petrol teslimat taahhütlerini her zaman yerine getirdiği göz önüne alındığında haksız olduğunu savunarak Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı’na karşı Leipzig’deki Federal İdare […]
Rusya’nın en büyük petrol şirketi Rosneft, Alman hükümetinin ülkedeki Rosneft iştiraklerine el koymasını mahkemeye taşıdı.
Rosneft, Almanya’nın Rosneft’in ülkedeki üç petrol rafinerisi dahil tüm varlıklarını işleten Rosneft Almanya’ya kayyum atama kararını şirketin petrol teslimat taahhütlerini her zaman yerine getirdiği göz önüne alındığında haksız olduğunu savunarak Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı’na karşı Leipzig’deki Federal İdare Mahkemesi’nde (BVerwG) dava açtı.
Alman hükümeti, ülkedeki enerji krizini gerekçe göstererek Rosneft’in ülkedeki iştiraki Rosneft Almanya’ya 16 Eylül’de kayyum atamıştı.
Berlin için önemli bir dizel ve benzin yakıtı sağlayıcı olan Schwedt’teki PCK rafinerisinin kontrolü de Bundesnetzagentur’a verilmişti.
Bundesnetzagentur, Rosneft Germany’nin Karlsruhe’deki MiRo rafinerisi ve Vohburg’daki Bayernoil rafinerisindeki hisselerini devralmıştı.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 PÜİS Başkanı İmran Okumuş, dış satışlar konusunda bayiilere uyarıda bulundu9 Mayıs 202521:07 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Uluslararası Jeotermal Yatırım Zirvesi’nde konuştu9 Mayıs 202515:49 Enerjisa Üretim, 30. enerji santralini devreye aldı9 Mayıs 202515:46 IRENEC 2025: Yenilenebilir enerji dünyası İstanbul’da buluşacak9 Mayıs 202515:45 “Kredi portföyünde enerji ve enerji verimliliği sektörü birinci sırada yer alıyor”9 Mayıs 202514:15