
Nijerya Petrol Kaynaklarından Sorumlu Devlet Bakanı Timipre Sylva, ülkesinin Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) 1,8 milyon varil ham petrol üretim kotasını Mayıs 2023’ün sonuna kadar karşılayacağını bildirdi. Petrol Bakanlığı Medya ve İletişim Kıdemli Danışmanı Horatius Egua’nın yazılı açıklamasına göre, Bakan Sylva ile OPEC temsilcileri başkent Abuja’da bir araya geldi. Sylva, burada yaptığı konuşmada, Nijerya’nın […]
Nijerya Petrol Kaynaklarından Sorumlu Devlet Bakanı Timipre Sylva, ülkesinin Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) 1,8 milyon varil ham petrol üretim kotasını Mayıs 2023’ün sonuna kadar karşılayacağını bildirdi.
Petrol Bakanlığı Medya ve İletişim Kıdemli Danışmanı Horatius Egua’nın yazılı açıklamasına göre, Bakan Sylva ile OPEC temsilcileri başkent Abuja’da bir araya geldi.
Sylva, burada yaptığı konuşmada, Nijerya’nın mevcut OPEC kotasını karşılayamamasının ülkedeki petrol hırsızlığı ve boru hattı vandalizminden kaynaklandığını belirtti.
Son zamanlarda ülkede petrol hırsızlığına karşı devam eden mücadelede önemli başarılar kaydedildiğine işaret eden Sylva, Nijerya’nın OPEC’in 1,8 milyon varil ham petrol üretim kotasını Mayıs 2023’ün sonuna kadar karşılayacağını kaydetti.
Sylva, ülkede yeni kurulan Dangote rafinerisi ve hükümetin yenilediği 410 bin varil kapasiteli rafinerileriyle daha fazla petrol üretileceğini ifade etti.
Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz zengini ülkesi Nijerya, yetersiz rafinerileri nedeniyle ham petrolünü rafine petrol ürünleriyle takas ediyor. Ülkede, 200’den fazla yasa dışı petrol rafinerisi faaliyet gösteriyor.
Ekonomisi petrole dayanan Nijerya’da hırsızlık ve sabotajlar ülkeye büyük zarar veriyor. Ülkede bu yıl, 1997’den bu yana en düşük günlük ortalama üretim kaydedilmişti.
Nijerya’da devam eden petrol hırsızlığı nedeniyle ülkenin petrol kotası günlük 1,8 milyon varilden 1 milyon varilin altına gerilemişti.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 TBMM’de bu hafta enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler görüşülecek22 Haziran 202516:46 Rüzgar ve güneş enerjisinin kurulu güçteki payı yüzde 30’u aştı22 Haziran 202516:15 Son 20 yılda Türkiye’nin yenilenebilir enerji kurulu gücü 4 buçuk kat arttı22 Haziran 202512:34 TPAO ve TEİAŞ atamaları Resmi Gazete’de21 Haziran 202517:00 Enerji yatırımlarında aranan niteliklere ilişkin usul ve esaslar belirlendi21 Haziran 202516:55