
Paris hükümeti, tarım sektörünü zor duruma sokan akaryakıt fiyatlarındaki artışa karşı, çiftçiler için 20 milyon avroluk destek açıkladı.
Paris hükümeti, tarım sektörünü zor duruma sokan akaryakıt fiyatlarındaki artışa karşı, çiftçiler için 20 milyon avroluk destek açıkladı.
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan savaş, Fransa’da akaryakıt ve gübre fiyatlarında artışa neden oldu.
Paris hükümeti, söz konusu fiyat artışlarına karşı tarım sektörüne yönelik atılan adımlar hakkında bilgi paylaştı.
Fransa Başbakanı Sebastien Lecornu, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, Orta Doğu’daki savaşın Fransız çiftçileri doğrudan etkilediğini belirterek akaryakıt ve gübre fiyatlarının bazı çiftlikleri zor durumda bıraktığını vurguladı.
Lecornu, ek 20 milyon avronun tarım sektöründeki en hassas kesimleri desteklemek için ayrıldığını, ayrıca bu kişilerin sosyal güvenlik primlerinin ödemesinin istisnai olarak üstlenileceğini kaydetti.
AA
Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi yerleşkesinde petrol için 6 sondaj kuyusu açılacak4 Haziran 202613:02 Yeniköy Kemerköy Enerji, Water Europe üyesi oldu4 Haziran 202612:11 Rüzgar ve güneş yatırımları Türkiye’nin çevre hedeflerine katkı sağlıyor4 Haziran 202612:10 Togg iki modeliyle elektrikli otomobil satışlarında zirvede4 Haziran 202612:08 Girişim Elektrik Başkanı Harmanlı, enerji altyapısı yatırımlarının Türkiye için fırsat sunduğunu belirtti4 Haziran 202611:51