
EPDK, Shell Petrol A.Ş hakkında herhangi bir arz sıkıntısı yaşanmadığı halde bayilerinin istediği akaryakıtı vermediğinin tespit edildiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını duyurdu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Shell Petrol A.Ş. ile ilgili bir açıklama yayımladı. Kurumdan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kurumumuz tarafından; 17.09.2019 tarihinde Shell Petrol A.Ş’nin herhangi bir arz sıkıntısı yaşanmamasına rağmen, […]
EPDK, Shell Petrol A.Ş hakkında herhangi bir arz sıkıntısı yaşanmadığı halde bayilerinin istediği akaryakıtı vermediğinin tespit edildiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Shell Petrol A.Ş. ile ilgili bir açıklama yayımladı. Kurumdan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kurumumuz tarafından; 17.09.2019 tarihinde Shell Petrol A.Ş’nin herhangi bir arz sıkıntısı yaşanmamasına rağmen, bayilerinin istediği akaryakıtı vermediği ya da çok sınırlı miktarda verdiği gelen şikayetler doğrultusunda tespit edilmiştir.
İsmi ne olursa olsun, hiçbir dağıtım şirketinin serbest piyasa koşullarında belirlenen akaryakıt fiyatları üzerinden manipülasyon yapmasına ve tüketiciyi mağdur etmesine izin verilmeyeceği bilinmelidir. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu piyasa faaliyetlerini bozacak bu tip girişimlerle ilgili gerekli adımları atmakta tereddüt göstermeyecektir.
Shell Petrol A.Ş ile ilgili soruşturma süreci başlatılmış olup gerek görülmesi halinde cezai işlem uygulanacaktır.
Bütün dağıtım şirketlerimizin üzerine düşen sorumluluğu bihakkın yerine getirmesine rağmen tek bir şirketten kaynaklanan bu olayın tekrarlanmaması, akaryakıt piyasamızın sağlıklı işleyişi açısından büyük önem taşımaktadır.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 “2024- 2030 yılları arasında 100 milyon ton karbondioksit eş değeri emisyon azaltımı öngörüyoruz”4 Temmuz 202516:32 Enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda4 Temmuz 202516:03 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Malatya’da konuştu4 Temmuz 202514:40 Zeren Group Holding, Alfemo’yu satın aldı4 Temmuz 202514:32 Türkiye’den kalkan uçaklar uzun hat uçuşlarında rotalarını “yeşil dönüşüme” çevirecek4 Temmuz 202514:30