
Merkezi İngiltere’de bulunan düşünce kuruluşu Karbon Takipçisi ve merkezi ABD’de olan sivil toplum kuruluşu Küresel Enerji Takipçisi (GEM) “Fosil Yakıtlar Küresel Kaydı”nı yayımladı. “Fosil Yakıtlar Küresel Kaydı”nda, 89 ülkedeki en az 50 bin petrol, gaz ve kömür sahasına dair veriler yer aldı. Yayımlanan bu kayıtta, söz konusu 89 ülkenin küresel fosil yakıt üretimi, rezervi ve […]
Merkezi İngiltere’de bulunan düşünce kuruluşu Karbon Takipçisi ve merkezi ABD’de olan sivil toplum kuruluşu Küresel Enerji Takipçisi (GEM) “Fosil Yakıtlar Küresel Kaydı”nı yayımladı.
“Fosil Yakıtlar Küresel Kaydı”nda, 89 ülkedeki en az 50 bin petrol, gaz ve kömür sahasına dair veriler yer aldı.
Yayımlanan bu kayıtta, söz konusu 89 ülkenin küresel fosil yakıt üretimi, rezervi ve emisyonunun yüzde 75’ini kapsadığı ifade edildi.
Kamuya açık olan bu verilere göre, ABD ve Rusya’nın dünyanın kalan “karbon bütçesini” tüketmeye yetecek kadar yer altında el değmemiş fosil yakıtı olduğu tespit edildi.
Karbon Takipçisinin kurucusu Mark Campanale, “şimdiye kadarki ilk tamamen şeffaf” fosil yakıt üretimi, rezervi ve emisyonuna dair veri tabanına göre, küresel toplum olarak ihtiyaç duyulandan daha fazla karbona sahip olunduğunu söyledi.
Bu veri tabanı sayesinde, ABD’nin New York kentinde yarın başlayacak Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kuruluna ve Mısır’ın Şarm eş-Şeyh kentinde kasımda düzenlenecek BM İklim Değişikliği Konferansı’na (COP27) katılacak liderlerin karbon emisyonlarının azaltılması için daha güçlü politikalar benimseyebileceği düşünülüyor.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 İkinci el araçlarda 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesinin süresi uzatıldı26 Haziran 202519:23 Diyarbakır, Türkiye’nin enerji arz güvenliğini güçlendiriyor26 Haziran 202517:08 Küresel yenilenebilir enerjide yaygınlaşma hızı, enerji talep artışının gerisinde kaldı26 Haziran 202517:08 Enerji sektörüne yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi26 Haziran 202517:05 “Hürmüz Boğazı gerilimi enerji arz güvenliği sorununu bir kez daha hatırlattı”26 Haziran 202516:39