
Bakan Dönmez, bordan üretilen yerli dezenfektan BOREL için düzenlenen “Tanıtım Töreni”ne katıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bordan üretilen yerli dezenfektan BOREL için düzenlenen “Tanıtım Töreni”nde konuştu. BOREL’in içeriği hakkında bilgiler veren Bakan Fatih Dönmez, yerli el dezenfektanının yarından itibaren çeşitli satış noktalarındaki raflarda yerini alacağını açıkladı. BOREL’in uzun bir Ar-Ge sürecinin ardından […]
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bordan üretilen yerli dezenfektan BOREL için düzenlenen “Tanıtım Töreni”nde konuştu. BOREL’in içeriği hakkında bilgiler veren Bakan Fatih Dönmez, yerli el dezenfektanının yarından itibaren çeşitli satış noktalarındaki raflarda yerini alacağını açıkladı.
BOREL’in uzun bir Ar-Ge sürecinin ardından geliştirildiğini ifade eden Bakan Dönmez, “Vatandaşlarımız hep el dezenfektanlarının ciltlerine zarar verdiğini söylüyordu. BOREL’in içinde bulunan maddeler cildi nemlendiriyor ve ele asla zarar vermiyor, yaraların daha erken iyileşmesine de yardımcı oluyor” dedi.
BOREL’in ilk etapta 100 ml’lik şişelerde satışa çıkacağını belirten Dönmez, 1 litre ve 5 litrelik üretimler için de çalışmaların devam ettiğini aktardı.
Eti Maden’in BORON sayesinde önemli bir tecrübe edindiğini anlatan Bakan Dönmez, “BORON’un kalitesi BOREL’e referans oldu” diye konuştu.
BOREL’in üretiminden vatandaşlara ulaştırılmasına kadar her aşamasında emeği geçenlere teşekkür eden Dönmez, “Şu anda kapıda 4 kamyon ürün hazır bekliyor. Bunların bir kamyonu virüsle mücadele sürecinde fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımız için Sağlık Bakanlığı’na, bir kamyonu kamu düzenini sağlamak için görev başında olan kolluk kuvvetlerimiz için İçişleri Bakanlığı’na, bir kamyonu 65 yaş üstü vatandaşlarımız için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na, bir kamyonu da enerjimiz bitmesin diye görev yapan enerji çalışanlarımıza ulaştırılacak” dedi.
Salgın boyunca elektrik ve doğal gazda herhangi bir kesinti yaşanmayacağını ifade eden Dönmez, “Kesintisiz enerji için 7/24 görev yapan enerji çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Türkiye, ısıtma ve soğutma kapasitesini geliştirerek enerji verimliliğini artıracak8 Mayıs 202516:14 Akenerji ilk çeyrekte 108 milyon lira net kar açıkladı8 Mayıs 202515:39 Rusya Enerji Bakanı Tsivilev, AB’nin enerji yasaklarını “yasadışı ve verimsiz” olarak nitelendirdi8 Mayıs 202515:38 Rusya: Çin’e petrol ve doğal gaz sevkiyatını bu yıl artıracağız8 Mayıs 202515:36 TCMB, Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu’nu yayımladı8 Mayıs 202512:39