
Aygaz, LPG temini, dolumu ve dağıtımı yapmak üzere Bangladeşli United Enterprises & Co. Ltd şirketiyle ortaklık sözleşmesi imzaladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Aygaz, bu sözleşmeyle dünya evsel LPG tüketiminde en yüksek paya ve büyüme trendine sahip olan Asya pazarına açıldı. Bu kapsamda, Aygaz, Bangladeş pazarına yönelik LPG temini, dolumu ve dağıtımı konularında faaliyette bulunmak üzere eşit yönetim esaslarına dayalı bir ortak […]
Aygaz, LPG temini, dolumu ve dağıtımı yapmak üzere Bangladeşli United Enterprises & Co. Ltd şirketiyle ortaklık sözleşmesi imzaladı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Aygaz, bu sözleşmeyle dünya evsel LPG tüketiminde en yüksek paya ve büyüme trendine sahip olan Asya pazarına açıldı.
Bu kapsamda, Aygaz, Bangladeş pazarına yönelik LPG temini, dolumu ve dağıtımı konularında faaliyette bulunmak üzere eşit yönetim esaslarına dayalı bir ortak girişim şirketi kurulması ve gerekli yatırımların yapılması amacıyla Bangladeşli şirketin hisselerinin yüzde 50’sini yaklaşık 605 bin dolar karşılığında satın alarak ortaklık sözleşmesini imzaladı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel, bu adımın şirket için önemine işaret ederek, şunları kaydetti:
“Aygaz olarak uluslararası büyüme stratejilerimiz kapsamındaki atılımlarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl Aygaz’ın 60. yılını kutluyoruz. Sektöre hizmet verdiğimiz köklü tecrübemizle yılın ilk ayında hayata geçirdiğimiz bu ortaklık, bizler için heyecan ve gurur verici. Aygaz’ın LPG bilgi birikimi ve United Enterprises şirketinin Bangladeş’teki tecrübesi ile projemizin hedeflerine hızla ulaşacağına inancımız tam.”
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 PÜİS Başkanı İmran Okumuş, dış satışlar konusunda bayiilere uyarıda bulundu9 Mayıs 202521:07 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Uluslararası Jeotermal Yatırım Zirvesi’nde konuştu9 Mayıs 202515:49 Enerjisa Üretim, 30. enerji santralini devreye aldı9 Mayıs 202515:46 IRENEC 2025: Yenilenebilir enerji dünyası İstanbul’da buluşacak9 Mayıs 202515:45 “Kredi portföyünde enerji ve enerji verimliliği sektörü birinci sırada yer alıyor”9 Mayıs 202514:15