
ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), 2018 ve 2019’a ilişkin petrol fiyatları tahminlerini 1 dolar yukarı çekti. EIA’nın Nisan 2018 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu’na göre, Brent tipi ham petrolün ortalama varil fiyatının bu yıl ve gelecek yıl ortalama 63 dolar seviyesinde olması bekleniyor. Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün ortalama fiyatının da bu yıl ve gelecek yıl 59 […]
EIA’nın Nisan 2018 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu’na göre, Brent tipi ham petrolün ortalama varil fiyatının bu yıl ve gelecek yıl ortalama 63 dolar seviyesinde olması bekleniyor.
Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün ortalama fiyatının da bu yıl ve gelecek yıl 59 dolar seviyesinde olacağı öngörülüyor.
Böylece EIA, her iki petrol türü için ortalama varil fiyatını, mart ayındaki tahminlerine kıyasla 1 dolar artırdı.
Raporda, fiyat tahminlerindeki yukarı yönlü revizyonla ilgili olarak, ABD ve dünya genelinde petrol stoklarının düşmeye devam ettiği ve geçen ay küresel petrol arzında yaşanan kesintilerin fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı kurduğu belirtildi.
Venezuela’daki ekonomik ve siyasi istikrarsızlığın ülkenin ham petrol üretimini olumsuz etkilediğine işaret edilen raporda, ayrıca ABD’nin, İran’a yeniden yaptırım uygulamasının da İran’ın petrol üretim ve ihracatını olumsuz etkileyeceği vurgulandı.
– 2019 için petrol üretim tahmini revize edildi
EIA, ABD’nin 2018’e ilişkin ham petrol üretim miktarı tahminini sabit tutarken, 2019’a yönelik üretim öngörüsünü ise yukarı çekti.
Buna göre, ülkenin bu yılki ham petrol üretim beklentisi mart ayı raporuna göre değiştirilmeyerek günlük ortalama 10,7 milyon varil seviyesinde sabit kaldı.
Gelecek yılki ham petrol üretim tahmini ise günlük ortalama 100 bin varil yukarı çekilerek 11,4 milyon varil olarak revize edildi.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 TEDAŞ, LED Armatürler için yeni teknik standartları yayınladı7 Mayıs 202518:15 Bakan Bayraktar, 2024’te rüzgar ve güneşte rekor kapasitenin devreye alındığını bildirdi7 Mayıs 202516:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enerji arz güvenliği her devlet için bir beka meselesine dönüşmüştür7 Mayıs 202515:58 İspanya Başbakanı Sanchez, nükleer santralleri yöneten büyük enerji firmalarını suçladı7 Mayıs 202515:08 UEDAŞ, 2025’te 6.3 Milyar TL’lik yatırım planlıyor7 Mayıs 202514:59