
TTK atıl olan kömür yıkama tesisini yerli imkanlarla yenilediğini duyurdu. İhale bedeli 65 milyon lira belirlenen tesis, 4 aylık çalışmayla 7 milyon lira harcamayla işler hale getirildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü bünyesinde atıl olan kömür yıkama tesisini (lavuar), kurumun imkanlarıyla yeniledi. Genel Maden İşçileri Sendikasından (GMİS) yapılan açıklamaya göre, TTK’de üretilen taşkömürünün […]
TTK atıl olan kömür yıkama tesisini yerli imkanlarla yenilediğini duyurdu. İhale bedeli 65 milyon lira belirlenen tesis, 4 aylık çalışmayla 7 milyon lira harcamayla işler hale getirildi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü bünyesinde atıl olan kömür yıkama tesisini (lavuar), kurumun imkanlarıyla yeniledi.
Genel Maden İşçileri Sendikasından (GMİS) yapılan açıklamaya göre, TTK’de üretilen taşkömürünün işlenerek demir çelik ve termik santral firmalarıyla yakacak olarak ayrılmasını sağlayan “lavuar” adı verilen tesisin onarımı için TTK Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışma başlatıldı.
İhale bedeli yaklaşık 65 milyon lira onarım maliyeti nedeniyle kurum yetkilileri yeni çözüm arayışına karar verdi. TTK Genel Müdürlüğü, tesisin kurum personeli tarafından yapılması için girişimlerde bulundu. Tesisteki işçilerin bu konuda bilgili ve donanımlı olması dolayısıyla tesisin kurum içinde onarılmasına karar verildi.
Bu doğrultuda Dursun İris ve beraberindeki mekanizasyon servisi ekibi, lavuarın onarılması için görevlendirildi. GMİS Genel Merkez Yönetimi de işçilere destek vererek çalışmaları takip etti.
Yaklaşık 4 ay süren onarım çalışmaları sürecinde tesiste bulunan ve ‘kullanılamaz’ denilen yurt dışı menşeli makine ve parçalar elden geçirilerek onarıldı. İhale bedeli yaklaşık 65 milyon lira olması beklenen yenileme çalışması, işçilerin fedakarlıklarıyla yaklaşık 7 milyon liraya gerçekleştirildi. Tesis, günlük yaklaşık 2 bin ton kömür yıkamaya hazır hale getirildi.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 “2024- 2030 yılları arasında 100 milyon ton karbondioksit eş değeri emisyon azaltımı öngörüyoruz”4 Temmuz 202516:32 Enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda4 Temmuz 202516:03 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Malatya’da konuştu4 Temmuz 202514:40 Zeren Group Holding, Alfemo’yu satın aldı4 Temmuz 202514:32 Türkiye’den kalkan uçaklar uzun hat uçuşlarında rotalarını “yeşil dönüşüme” çevirecek4 Temmuz 202514:30