
6 Şubat’ta meydana gelen, 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremler sonrası Uludağ Enerji, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Panoffect işbirliği ile Hatay’da ‘Uludağ Enerji Yaşam ve Gelişim Kampüsü’nü kurmuştu. Şirket, Bursa medyasından bir gurup temsilci ile birlikte bölgeye gelerek hem bölgeyi hem de kampüsü ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Uludağ Enerji CEO’su Sinan Öktem’e Uludağ Enerji Kurumsal […]
6 Şubat’ta meydana gelen, 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremler sonrası Uludağ Enerji, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Panoffect işbirliği ile Hatay’da ‘Uludağ Enerji Yaşam ve Gelişim Kampüsü’nü kurmuştu. Şirket, Bursa medyasından bir gurup temsilci ile birlikte bölgeye gelerek hem bölgeyi hem de kampüsü ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Uludağ Enerji CEO’su Sinan Öktem’e Uludağ Enerji Kurumsal İletişim Direktörü Yusuf Ziya Yüce de eşlik etti. Yaşam ve Gelişim Kampüsü hakkında detaylı bilgiler aktaran Uludağ Enerji CEO’su Sinan Öktem, kalıcı konutlar yapılana kadar bölgedeki hizmetlerine devam edeceklerini dile getirdi. Öktem, kampüste önceliklerinin okul öncesi çocukların gelişimine destek sağlamak olduğunu kaydetti.
Öktem açıklamalarına şöyle devam etti; “Depremin hemen sonrasında mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde bölgeye destek olacak şekilde çalışmalarımızı organize ettik. Depremden kısa bir süre sonra ise toplam 9 konteynerden oluşan kampüsümüzü devreye aldık. Kampüste sanat atölyemiz, kadınlara yönelik el becerisi atölyelerimiz, mesleki gelişim atölyelerimiz, oyun atölyemiz var. Ayrıca bölge insanına yaşadığı travmayı bir nebze olsun atlatmaları için psikolojik destek sağlamaya da çalışıyoruz. Bu bağlamda Uludağ Üniversitesi’nin desteği ile uzman psikologlar kampüsümüzde vatandaşlara destek oluyor. Çalışmaların iki yıl kadar devam etmesini planlıyoruz. İki yıldan sonra da normal yaşamın başlayacağını umut ediyoruz.” dedi. Kampüste okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların keyifli vakit geçirebilecekleri şekilde dizayn edilen oyun atölyesinde düzenlenen etkinliklerle çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlanıyor. Uludağ Üniversitesi’nin uzman kadrosunun desteğiyle kurulan psikoloji atölyesinde ise bugüne kadar 468 danışana psikolojik destek hizmeti sunuldu.
2 yılda 40 bin kişiye hizmet vermeyi hedeflediklerinin altını çizen Öktem, Temmuz ayında devreye alınan kampüsün bugüne kadar anaokulu ve ilkokul çağında öğrenciler başta olmak üzere 4 bin 800 kişiye hizmet verdiğini belirtti. Öktem, konteyner kentte ikamet eden kadınların projenin başlangıcından bu yana geçen 3 aylık sürede Halk Eğitim Merkezinden aldıkları eğitimle amigurumi bebekleri üretmeye başladığını, bu sayede aile bütçesine de katkı yaptıklarını ifade etti. Öktem; “Kadınlarımız 16 haftalık eğitim sürecini tamamladıklarında mesleki eğitim sertifikalarına kavuşacak. Üretilen bebekler ise Defne Kadın Kooperatifi aracılığıyla projeye destek olmak isteyen kişilerle buluşturularak elde edilen gelirler, üretimde emeği geçen depremzede kadınlara ulaştırılacak” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Avrupa’nın en kapsamlı Mobilite Zirvesi Türkiye’de düzenlendi16 Mayıs 202517:37 Bakan Bayraktar’dan, Karadeniz’deki Abdülhamid Han’a ziyaret16 Mayıs 202517:33 TotalEnergies ve Stellantis iş birliği güçlenerek sürüyor16 Mayıs 202514:11 Türkiye Fotovoltaik Teknolojileri Platformu Çalıştayı ODTÜ’de düzenlendi16 Mayıs 202513:54 Ege’nin rüzgarı 2,5 milyon hanelik temiz enerji sağlıyor16 Mayıs 202512:11