
Dünyanın önde gelen 7 otomobil üreticisi, elektrikli araç şarjını daha rahat, erişilebilir ve güvenilir hale getirerek Kuzey Amerika’da elektrikli araçlara geçişi hızlandırmak için bir ortak girişim oluşturacak. BMW, General Motors, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz ve Stellantis’ten yapılan ortak açıklamada, söz konusu girişimin sıfır emisyonlu sürüşü milyonlarca müşteri için daha da çekici hale getirmek için en […]
Dünyanın önde gelen 7 otomobil üreticisi, elektrikli araç şarjını daha rahat, erişilebilir ve güvenilir hale getirerek Kuzey Amerika’da elektrikli araçlara geçişi hızlandırmak için bir ortak girişim oluşturacak.
BMW, General Motors, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz ve Stellantis’ten yapılan ortak açıklamada, söz konusu girişimin sıfır emisyonlu sürüşü milyonlarca müşteri için daha da çekici hale getirmek için en az 30 bin şarj cihazına sahip yeni yüksek güçlü bir şarj ağının geliştirilmesini içereceği bildirildi.
Ortak girişimin, müşteriler için yüksek güçlü şarj kurulumunu hızlandırmak için kamu ve özel fonlardan da yararlanacağı belirtilen açıklamada, yeni şarj istasyonlarının ilgili standartları kullanan herhangi bir elektrikli otomobil tarafından erişilebilir olacağı kaydedildi.
Açıklamada, ortak girişimin Kuzey Amerika’daki güvenilir yüksek güçlü şarj istasyonlarının lider ağı olmayı hedeflediğine dikkati çekilerek, girişimin düzenleyicilerin onaylarına bağlı olarak bu yıl içinde kurulmasının beklendiği ifade edildi.
İlk istasyonların 2024 yazında ABD’de daha sonraki bir aşamada da Kanada’da açılmasının öngörüldüğü belirtilen açıklamada, her tesisin, müşteriler için uzun mesafeli yolculukları kolaylaştıran çok sayıda yüksek güçlü şarj cihazıyla donatılacağı aktarıldı.
Açıklamada, 7 otomobil üreticisinin tamamının sürdürülebilirlik stratejileri doğrultusunda, ortak girişimin şarj ağını yalnızca yenilenebilir enerji ile güçlendirmeyi amaçladığı vurgulandı.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Kırşehir’de jeotermal kaynak arama ruhsat sahası için ihale yapılacak9 Mayıs 202510:57 Küresel ısınma 1,5 santigrat dereceyi aşarsa 1 milyar insan iklim göçmeni olacak9 Mayıs 202510:02 BYD’nin SEAL modeli, Türkiye’ye özel versiyonuyla ay ortasında satışa sunulacak9 Mayıs 202509:59 Bakan Bayraktar, Suriye’ye 3 ay içinde günlük 6 milyon metreküp doğal gaz götürmeyi planladıklarını bildirdi9 Mayıs 202508:53 Türkiye, ısıtma ve soğutma kapasitesini geliştirerek enerji verimliliğini artıracak8 Mayıs 202516:14