
Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda yaklaşık 40 ülkenin enerji bakanları, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgenin toparlanması için destek sözü verdi. IEA’nın bugün gerçekleştirilen Gaz Piyasaları ve Tedarik Güvenliği konulu Bakanlar Kurulu Toplantısı’na ilişkin yapılan açıklamada, bakanların Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye’ye en derin taziyelerini ilettiği kaydedildi. Açıklamada, “Yaklaşık 40 ülkenin enerjiden sorumlu bakanları, […]
Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda yaklaşık 40 ülkenin enerji bakanları, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgenin toparlanması için destek sözü verdi.
IEA’nın bugün gerçekleştirilen Gaz Piyasaları ve Tedarik Güvenliği konulu Bakanlar Kurulu Toplantısı’na ilişkin yapılan açıklamada, bakanların Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye’ye en derin taziyelerini ilettiği kaydedildi.
Açıklamada, “Yaklaşık 40 ülkenin enerjiden sorumlu bakanları, Türkiye’deki afetle mücadele, iyileştirme ve toparlanma çabalarına desteklerini sürdüreceklerini taahhüt ettiler.” ifadesi kullanıldı.
Çevrim içi düzenlenen toplantıya ABD, Kanada, Avrupa Birliği ülkeleri, Avrupa Komisyonu, İrlanda, Ukrayna dahil olmak üzere yaklaşık 40 ülkenin enerjiden sorumlu bakanları katıldı.
IEA Başkanı Fatih Birol da dün küresel enerji şirketlerine deprem bölgesinde acil ihtiyaç duyulan ısıtıcı, taşınabilir güneş panelleri ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacak konteyner ev gibi ekipmanların tedarikine destek için çağrıda bulunmuştu.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 TBMM’de enerji ve maden alanları ile en düşük emekli aylığının yükseltilmesine ilişkin kanun teklifleri görüşülecek6 Temmuz 202522:08 Pençe-Kilit Harekat bölgesinde metan gazına maruz kalan 5 asker şehit oldu6 Temmuz 202522:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg’un yeni modeli T10F’yi test etti6 Temmuz 202521:57 Bakan Bayraktar, doğal gaz desteğinde yeni sistemin sinyalini verdi5 Temmuz 202520:50 Avustralya, yenilenebilir enerji için hidrojen projesine 283 milyon dolar fon verecek5 Temmuz 202520:45