
Polonya ülkenin ilk nükleer santrali için ABD ile yapılan anlaşmanın ardından ikinci santral için Güney Kore ile iyi niyet anlaşması imzaladı. Polonyalı enerji şirketi ZE PAK tarafından yapılan açıklamaya göre, Güney Kore nükleer santral operatörü olan Korea Hydro & Nuclear Power Co ile PGE ve ZE PAK anlaşmaya imza attı. Polonyalı yetkililer 28 Ekim’de yaptıkları […]
Polonya ülkenin ilk nükleer santrali için ABD ile yapılan anlaşmanın ardından ikinci santral için Güney Kore ile iyi niyet anlaşması imzaladı.
Polonyalı enerji şirketi ZE PAK tarafından yapılan açıklamaya göre, Güney Kore nükleer santral operatörü olan Korea Hydro & Nuclear Power Co ile PGE ve ZE PAK anlaşmaya imza attı.
Polonyalı yetkililer 28 Ekim’de yaptıkları açıklamada, ilk nükleer santral için ABD’li Westinghouse ile anlaştıklarını duyurmuştu.
Son yapılan iyi niyet anlaşması için imzalar Seul’de atıldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Polonya Başbakan Yardımcısı Jacek Sasin, “Polonya’da ucuz ve istikrarlı enerji kaynaklarına ihtiyacımız var. Nükleer enerji, Polonya koşullarında, özellikle de mevcut jeopolitik durumda elzem. Kuşkusuz bu anlaşma, ülkelerimiz arasındaki ticari iş birliğinin güçlendirilmesinde bir sonraki adım, bilgi ve deneyim aktarımı için büyük bir fırsat olacak.” ifadelerini kullandı.
Güney Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı Changyang Lee de söz konusu anlaşmanın hayata geçirilmesi durumunda, bunun Güney Kore için 2009’dan sonra ilk defa nükleer santral ihracatı kapısını açacağını ifade etti.
Lee, bu projenin iki ülke arasındaki sanayi ve ekonomi sektörlerindeki iş birliğinin düzey ve derinliğinin artırılması için bir fırsat olduğunu kaydetti.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 GÜRİŞ, Romanya’nın en büyük batarya projesine imza attı13 Mayıs 202515:40 Sürdürülebilir gelecek için güneşten faydalanmaya davet13 Mayıs 202515:38 Günsan GEO serisiyle pratik montaj ve üst düzey kullanıcı deneyimi13 Mayıs 202515:36 Uludağ Elektrik İşaret Dili Görüşme Hattı’yla 7 yıldır hizmet veriyor13 Mayıs 202515:35 İnci GS Yuasa, 5 yıldır üst üste batarya teknolojilerinde patent şampiyonları arasında13 Mayıs 202515:32