
Baltık Denizi’nin Danimarka kısmındaki iki Kuzey Akımı gaz boru hattındaki hasarların ön incelemesinde, sızıntıların “güçlü patlamalardan” kaynaklandığı bildirildi. RTE radyo ve televizyon kanalındaki habere göre, Danimarka polisi, Danimarka ve İsveç yakınlarında Rusya’ya ait Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarında 26 Eylül’de bildirilen 4 sızıntıya ilişkin inceleme başlattı. İncelemede boru hattındaki hasarlardan meydana […]
Baltık Denizi’nin Danimarka kısmındaki iki Kuzey Akımı gaz boru hattındaki hasarların ön incelemesinde, sızıntıların “güçlü patlamalardan” kaynaklandığı bildirildi.
RTE radyo ve televizyon kanalındaki habere göre, Danimarka polisi, Danimarka ve İsveç yakınlarında Rusya’ya ait Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarında 26 Eylül’de bildirilen 4 sızıntıya ilişkin inceleme başlattı.
İncelemede boru hattındaki hasarlardan meydana gelen sızıntıların “güçlü patlamalardan” kaynaklandığı kaydedildi.
Expressen gazetesinin yayımladığı su altı görüntülerinde, sabotajdan kaynaklandığı varsayılan patlamanın ardından Kuzey Akım 1 boru hattının en az 50 metresinin tahrip olduğu veya deniz tabanına gömüldüğü görülüyor.
Videolarda, 80 metre aşağıda Kuzey Akım 1 boru hattında büyük bir yırtılma ve bükülmüş metaller dikkati çekiyor.
KUZEY AKIM 1 VE 2 BORU HATLARINDAKİ SIZINTILAR
Danimarka ve İsveç yakınlarında Rusya’ya ait Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarında 4 sızıntı olduğu bildirilmiş, gemilerin “bölgeye yanaşmaması” uyarısı yapılmıştı.
İki ülke de sızıntıların, kaza değil kasıtlı bir eylemin sonucu olduğuna yönelik işaretler bulunduğunu açıklamıştı. Avrupa Birliği de boru hatlarındaki gaz sızıntılarının kasıtlı bir eylemin sonucu olduğunu, tesadüfi olmadığını kaydetmişti.
İsveç İstihbarat Teşkilatı (SEPO) olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.
Danimarka Enerji Ajansı, Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarındaki gaz sızıntılarının durduğunu açıklamıştı.
Rus enerji şirketi Gazprom da boru hatlarında basıncın normale döndüğünü ve sızıntıların sona erdiğini duyurmuştu.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 “2024- 2030 yılları arasında 100 milyon ton karbondioksit eş değeri emisyon azaltımı öngörüyoruz”4 Temmuz 202516:32 Enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda4 Temmuz 202516:03 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Malatya’da konuştu4 Temmuz 202514:40 Zeren Group Holding, Alfemo’yu satın aldı4 Temmuz 202514:32 Türkiye’den kalkan uçaklar uzun hat uçuşlarında rotalarını “yeşil dönüşüme” çevirecek4 Temmuz 202514:30