
İstanbul’un Avrupa yakası başta olmak üzere Türkiye genelinde faaliyet gösteren, perakende elektrik sektöründen CK Boğaziçi Elektrik, müşterilerinin her türlü talep ve ihtiyacına çok daha hızlı yanıt vermek üzere NKolay’dan sonra Pratik İşlem’le de iş birliğine gitti. Pratik İşlem’le ilk adımı Güngören’de atan CK Boğaziçi Elektrik, aynı gün içerisinde Güngören de dâhil olmak üzere 26 merkezi […]
CK Boğaziçi Elektrik’in başlattığı yeniden yapılanma süreci ile sayıları her geçen gün artan MİM’lerde müşteriler başta tüm abonelik işlemlerini gerçekleştirebilirken, güvenli olarak fatura ödemelerini yapıyor, avantajlı tarife ve kampanyalardan yararlanabiliyor. Söz konusu noktalarda elektriğin yanı sıra diğer kurum ve kuruluşlara ait fatura ödeme, para transferi ve benzeri diğer işlemler tek çatı altında toplanmış oluyor. Halen ayda 1,5 milyon müşterisine MİM’ler aracılığı ile hizmet veren CK Boğaziçi Elektrik, Pratik İşlem’in de sisteme dâhil olması ile müşterilerine çok daha fazla noktada ulaşmayı hedefliyor.
Pratik İşlem’le iş birliği çerçevesinde Güngören’deki Müşteri İşlem Merkezi’nin açılışında konuşan CK Enerji Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Cengiz, “Pratik İşlem’le geliştirdiğimiz iş birliği sayesinde fatura ödeme işlemlerini yüz yüze gerçekleştirmeyi tercih eden müşterilerimizin gönül rahatlığıyla gelebilecekleri, ekstra hiçbir ücret ödemeden faturalarını ödeyebilecekleri müşteri işlem yapısını genişletiyoruz” dedi.
CK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal ise, “Müşterimiz neredeyse biz orada olmak istiyoruz. Pratik İşlem noktaları ile İstanbul’un Avrupa yakasında toplam MİM sayımız yılsonuna kadar 300’e ulaşacak” derken korsan yapılanmalara karşı da uyarıda bulundu. İstanbul’da halen 700 binin üzerinde müşterinin faturasını ‘korsan’ olarak ifade edilebilecek ödeme noktalarına yaptığına işaret eden Halit Bakal, “Bizim işlem merkezlerimizde elektrik faturası ödemesi sırasında tüketiciden herhangi bir bedel alınması söz konusu değil. Müşteri geliyor, gönül rahatlığı ile faturasını ödüyor. Oysa korsan noktalarda elektrik tüketicilerinden haksız yere fatura başına 1,5-2 lira gibi bir bedel alınıyor” dedi.
Korsan ödeme noktalarının yetkileri olmadığı halde elektrik fatura tahsilâtı yaptığına dikkat çeken Bakal, sözlerine şöyle devam etti: “Şirketimiz ile anlaşmaları bulunmayan bu noktalara yapılan ödemeler sonrasında fatura bedelinin bize geç yatırılması veya hiç ulaşmaması gibi durumlar da olabiliyor. Fatura bedeli şirketimize aktarılmadığından, müşterilerimiz aynı faturayı ikinci kez ödemek zorunda kalabiliyor. Ayrıca gecikme faizi ve elektriğinin kesilmesi de ek bir mağduriyet yaratıyor. Üstelik kart bilgilerinin çalınması tehlikesi de söz konusu. Bir masa, bir sandalye olarak ifade edebileceğimiz bu korsan noktalara karşı müşterilerimizi bir kez daha dikkatli olmaları konusunda uyarmak istiyorum.”
4,5 milyon müşteriye perakende elektrik satışı yapan CK Boğaziçi Elektrik, tüketicilerin olduğu her yere gitme anlayışı ile müşteri işlem merkezlerinin yanı sıra ödeme noktalarının sayısını da her geçen gün artırıyor. CK Boğaziçi Elektrik, Müşteri Hizmet Merkezi (MÜHİM) ve MİM’lerle birlikte, 173 PTT ve online ödeme noktası, 450 kiosk, 26 anlaşmalı banka ile 1.000’e yakın ödeme noktasına ulaşmış bulunuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 BRICS Nükleer Platformu’nun ilk uzman paneli Çin’de düzenlendi3 Mayıs 202519:49 Resmi Gazete’de EPDK kararı yayımlandı3 Mayıs 202519:48 BOTAŞ Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği İcra Komitesi üyeliğine seçildi3 Mayıs 202519:47 İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde bakanlar enerji piyasalarını değerlendirdi3 Mayıs 202519:46 Spot piyasada doğal gaz fiyatları3 Mayıs 202519:44