
Enerjisa Üretim, sürdürülebilirlik konusunda yürüttüğü çalışmaları uluslararası taahhütler çerçevesinde geliştirmek amacıyla Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (UN Global Compact) imzaladı. Enerjisa Üretim, üyelikle beraber tüm iş süreçlerinde UN Global Compact’in 10 ilkesine uymayı ve bu kapsamdaki çalışmalarını her sene raporlamayı taahhüt etti. Türkiye’nin farklı bölgelerinde, başta yenilenebilir enerji olmak üzere yatırımlarını sürekli büyüttüğünü vurgulayan Enerjisa Üretim, […]
Enerjisa Üretim, sürdürülebilirlik konusunda yürüttüğü çalışmaları uluslararası taahhütler çerçevesinde geliştirmek amacıyla Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (UN Global Compact) imzaladı. Enerjisa Üretim, üyelikle beraber tüm iş süreçlerinde UN Global Compact’in 10 ilkesine uymayı ve bu kapsamdaki çalışmalarını her sene raporlamayı taahhüt etti.
Türkiye’nin farklı bölgelerinde, başta yenilenebilir enerji olmak üzere yatırımlarını sürekli büyüttüğünü vurgulayan Enerjisa Üretim, çevre ve sürdürülebilirlik konularındaki sorumluluklarını evrensel ilkeler çerçevesinde devam ettirmek amacıyla United Nations (UN) Global Compact üyeleri arasında yerini aldı. Yeni yatırımlarının tamamını yenilenebilir enerji projeleri ile gerçekleştiren şirket, bu suretle sürdürülebilirlik çalışmalarını tüm iş süreçlerinde; çalışma standartları, insan hakları, yolsuzlukla mücadele, çeşitlilik ve kapsayıcılık çevre gibi başlıkları kapsayan 10 ilke temelinde sürdürme taahhüdünü vermiş oldu.
Enerjisa Üretim Varlık Yönetimi ve Sürdürülebilirlik Lideri Murat Eröz, “Sürdürülebilirliğe bakış açımızın merkezinde; gelecek nesillerin kaynaklarını tehlikeye atmadan, günümüz ihtiyaçlarının karşılanabilmesinin ötesinde, zaten elverişsiz hale gelmiş olanı onarıp iyileştirerek aktarmak var. Dünyanın geleceği için bütüncül ve uzun vadeli bir bakış açısına ihtiyaç var. Bu noktada devletler ve sivil toplum kuruluşları kadar iş dünyasına da büyük sorumluluklar düşüyor. Enerjisa Üretim olarak, teknolojiye, insana ve çevreye yaptığımız yatırımı daima sürdürülebilirlik ve uyum çerçevesinde ele alıyoruz. Bu yaklaşımın bütün çalışanlarımız ve sürekli etkileşim halinde olduğumuz paydaşlarımız nezdinde benimsenmesine de özen gösteriyor, sürdürülebilirliği odağımıza alarak iş süreçlerimizi geliştiriyoruz. Yaşama saygı duyarak üreten, topluma ve çevreye katkı sağlamayı hedefleyen bir enerji şirketi olarak içinde bulunduğumuz ekosisteme karşı görevimizi eksiksiz yerine getirmeye çalışıyoruz. Halihazırda yürüttüğümüz kapsamlı faaliyetleri küresel ve kalıcı ilkeler temelinde yürütmek, sorumlu ve hesap verilebilir bir çizgide geliştirmek amacıyla Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni kabul ettik. Bu taahhüt ile sürdürülebilirlik alanında daha yüksek etkileşim ve iş birliği olanaklarını değerlendirdiğimiz yeni bir sayfa açtık. Gezegenimiz, ülkemiz ve toplumumuz için bu alanda aldığımız sorumluluğu sürekli artırma ve daha fazla katma değer üretme kararlılığındayız” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 “2024- 2030 yılları arasında 100 milyon ton karbondioksit eş değeri emisyon azaltımı öngörüyoruz”4 Temmuz 202516:32 Enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda4 Temmuz 202516:03 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Malatya’da konuştu4 Temmuz 202514:40 Zeren Group Holding, Alfemo’yu satın aldı4 Temmuz 202514:32 Türkiye’den kalkan uçaklar uzun hat uçuşlarında rotalarını “yeşil dönüşüme” çevirecek4 Temmuz 202514:30