
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Palen Enerji adına “Düşük Karbonlu Ekonomiye Geçiş” temalı tahvil ihracını başarı ile gerçekleştirdi. 250 Milyon TL tutarındaki ihraç hakkında bilgi veren TSKB Sermaye Piyasalarından Sorumlu Müdür Onur Aksoy, “Tüm dünyada sıfır karbonlu gelecek yönündeki adımların hız kazandığı bu dönemde, müşterimizin sağlanan kaynak kapsamındaki projelerde karbon gazı salınımında %65 azalış sağlama […]
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Palen Enerji adına “Düşük Karbonlu Ekonomiye Geçiş” temalı tahvil ihracını başarı ile gerçekleştirdi.
250 Milyon TL tutarındaki ihraç hakkında bilgi veren TSKB Sermaye Piyasalarından Sorumlu Müdür Onur Aksoy, “Tüm dünyada sıfır karbonlu gelecek yönündeki adımların hız kazandığı bu dönemde, müşterimizin sağlanan kaynak kapsamındaki projelerde karbon gazı salınımında %65 azalış sağlama hedefini oldukça önemli buluyoruz. TSKB Yatırım Bankacılığı olarak iş ortaklarımızın iklim dostu yatırımlarına, sermaye piyasalarındaki yeşil ve sürdürülebilir ihraçlar kanalıyla kaynak yaratma yönündeki öncü rolümüze yenilikçi işlemlerle devam edeceğiz” dedi.
TSKB’nin aracılığı ile Palen Enerji adına gerçekleştirilen “Düşük Karbonlu Ekonomiye Geçiş” temalı tahvil ihracı çerçevesinde firmaya 250 Milyon TL tutarında kaynak sağlandı.
İhraç hakkında bilgi veren TSKB Sermaye Piyasalarından Sorumlu Müdürü Onur Aksoy, “TSKB Yatırım Bankacılığı olarak Türkiye’nin ilk sürdürülebilirlik ve SKA odaklı kira sertifikası ihraçlarının ardından ‘Düşük Karbonlu Ekonomiye Geçiş’ temalı tahvil ihracını da başarı ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ihraç ile müşterimiz Palen Enerji’ye 2 yıl vadeli 250 milyon TL tutarında kayda değer bir kaynak yaratmanın yanı sıra sürdürülebilirlik ve yeşil finans açısından katma değerli bir işleme imza attık. Tüm dünyada sıfır karbonlu gelecek yönündeki adımların hız kazandığı bu dönemde, müşterimizin sağlanan kaynak kapsamındaki projelerde karbon gazı salınımında %65 azalış sağlama hedefini oldukça önemli buluyoruz. İş ortaklarımızın iklim dostu yatırımlarına, sermaye piyasalarındaki yeşil ve sürdürülebilir ihraçlar kanalıyla kaynak yaratma yönündeki öncü rolümüze yenilikçi işlemlerle devam edeceğiz” dedi.
Palen Doğalgaz tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Palmet Grup şirketlerinden; Palen’e Sermaye Piyasası Kurulu tarafından tahsis edilmiş olan limit dahilinde 728 gün vadeli, Transition Tahvil (Düşük Karbonlu Ekonomiye Geçiş) ihracının talep toplama işlemi gerçekleştirilmiş olup 250.500.000 nominal ihraç başarıyla tamamlanmıştır.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Finansman ve istihdamda sanayicimizi destekleyici yeni adımlar atmaya hazırlanıyoruz5 Mayıs 202517:20 Bakan Şimşek: Petrol fiyatlarındaki düşüş cari açığı aşağı çekecek5 Mayıs 202516:39 RKS, Kuba ve Benelli, ELF motor yağlarını tercih etti5 Mayıs 202515:10 Spot piyasada doğal gaz fiyatları5 Mayıs 202514:54 Spot piyasada elektrik fiyatları5 Mayıs 202514:53