TOBB Türkiye Doğal Gaz Meclisi toplandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Doğal Gaz Meclisi toplantısı, Meclis Başkanı İbrahim Akbal’ın başkanlığında; kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla sektörün güncel sorunlarını ve yeniliklerini görüşmek üzere toplandı.​

Meclis Başkanı İbrahim Akbal açılış konuşmasında, meclisin faaliyetlerine 10 yıl önce başladığını ve bu süre zarfında sektöre yönelik faydalı ve yön verici çalışmalarda bulunduğunu ifade etti. Akbal, başta TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk olmak üzere TOBB yönetimine, Türkiye Sektör Meclisleri Müdürlüğüne, emeği geçen tüm üyelere, meclis danışmanına ve sektör sorumlularına teşekkürlerini sundu.

Meclis Üyesi GAZBİR Genel Müdürü Musa Cem Önal, 2021 yılının ilk 8 aylık dönemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Toplantı gündemi dâhilinde, Meclis Üyesi BOTAŞ Doğal Gaz İşletme ve Piyasa İşlemleri Bölge Müdürü Murat Önde doğal gaz iletim sistemi, mevzuatsal gelişmeler ve şebeke gelişim süreçleri ile ilgili olarak bir sunum gerçekleştirdi. Önde, sunumlarında 2021 yılında önceki yıllara göre doğal gaz tüketim rekoru kırıldığını ve BOTAŞ’ın iletim faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Meclis Başkan Yardımcısı Serkan Hotoğlu “İklim Değişikliği ve Enerji Dönüşüm Süreci” isimli sunumuyla Türkiye Doğal Gaz Meclisine “Fit for 55”, Avrupa Birliği’nin 2030 yılı iklim hedefleri yol haritası, büyük ekonomilerin karbon nötr hedefleri gibi dünya trendleri ve bunlarla ilgili olarak Türkiye’de neler yapılabileceği hakkında bilgi verdi.

Türkiye Doğal Gaz Meclisi Danışmanı Erdinç Özen, Temmuz ayında Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan taslak Sınırda Karbon Denetimi (Cross Border Adjustment Mechanism) strateji belgesi hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Türkiye Enerji Meclisi Danışmanı Kemal Uslu, 2021 yılı Ocak-Ağustos dönemi Elektrik Piyasasında üretim kaynaklarının kullanımı ve gerçekleşmelere ilişkin bir sunum yaptı.