
Zorlu Enerji, AR-GE faaliyetlerine 9 projeden sonra rüzgâr alanındaki iki projeyi daha ekleyerek toplamda 11 projesine hibe desteği sağlamış oldu. Zorlu Enerji, rüzgâr enerjisi alanındaki işletme, bakım ve onarım alanlarındaki tecrübesini kullanabileceği SMART-PDM (Smart Predictive Maintenance – Akıllı ve Kestirimci Bakım) Projesi ve SmartWind Projesi’nin ortakları arasında yer aldı. Projelerin başvuruları uluslararası AR-GE destek programı […]
Zorlu Enerji, AR-GE faaliyetlerine 9 projeden sonra rüzgâr alanındaki iki projeyi daha ekleyerek toplamda 11 projesine hibe desteği sağlamış oldu.
Zorlu Enerji, rüzgâr enerjisi alanındaki işletme, bakım ve onarım alanlarındaki tecrübesini kullanabileceği SMART-PDM (Smart Predictive Maintenance – Akıllı ve Kestirimci Bakım) Projesi ve SmartWind Projesi’nin ortakları arasında yer aldı. Projelerin başvuruları uluslararası AR-GE destek programı EUREKA tarafından incelendikten sonra Türk ortaklar için gerekli hibe desteği TÜBİTAK tarafından sağlanıyor. Bu doğrultuda Zorlu Enerji’ye 1,5 milyon TL’yi aşan destek veriliyor.
SMART-PDM projesi kapsamında Zorlu Enerji’ye ait Gökçedağ RES’te gerçekleştirilecek çalışmalarda, rüzgâr enerjisi santrallerinde kullanılacak Akıllı ve Kestirimci Bakım teknolojisi ile rüzgâr enerjisi santrallerinde işletme giderleri ve üretim kayıplarının minimuma indirilmesi hedefleniyor. Finlandiya, İspanya, Portekiz, Romanya ve Türkiye olmak üzere 5 ülkeden 25 katılımcısı bulunan SMART-PDM Projesi, 2021 yılında sona erecek ve projenin çıktıları farklı endüstrilerde kestirimci bakım çalışmalarına önemli bir katkı sağlayacak.
Zorlu Enerji’nin rüzgâr alanında ikinci projesi olan SmartWind ise Türkiye, Almanya ve İspanya olmak üzere 3 ülkeden 6 katılımcı şirket ve enstitü ile yürütülüyor. Zorlu Enerji’nin Gökçedağ RES santralinde pilot çalışması yapılacak olan proje kapsamında, santralin verimliliğinin artırılması ve birim elektrik maliyetlerinin azaltılması için karar destek mekanizması geliştirilmesi hedefleniyor.
TOPLAM 11 PROJE İLE 4,5 MİLYON EURO HİBE DESTEĞİNE HAK KAZANDI
AR-GE’ye yaptığı yatırımla, sahip olduğu bilgi birikimini uluslararası iş birliklerine dayalı projelere de taşıyarak ülkemizin enerjide dışarıya açılan kapısı olan Zorlu Enerji, kendi bünyesindeki mühendislerin geliştirdiği AR-GE projeleriyle Avrupa Birliği’nin dikkatini çekmişti.
Daha önce AB’nin en büyük araştırma ve inovasyon programı Horizon 2020 Programı kapsamında da çeşitli projeleri ile fon almaya hak kazanan Zorlu Enerji, özellikle jeotermal enerji alanında geliştirdiği yeni uygulamalar ile dünyada ilk olma özelliği taşıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 GES’lerdeki arızaları hızlı tespit edebilecek sistem üzerinde çalışılıyor4 Mayıs 202516:07 Nükleer Enerji Tedarikçi Bilgi Sistemi kullanıma açıldı4 Mayıs 202516:07 İspanyol Bakan Aagesen, elektrik kesintisinin nedeninin belirlenmesinin “günler süreceğini” belirtti4 Mayıs 202516:06 Bakan Yardımcısı Şatıroğlu’ndan Türkiye’nin elektrik sistemine güven vurgusu4 Mayıs 202516:04 BRICS Nükleer Platformu’nun ilk uzman paneli Çin’de düzenlendi3 Mayıs 202519:49