
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Alparslan Bayrak, Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA) tarafından düzenlenen ve moderatörlüğünü Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Gürkan Kumbaroğlu’nun yaptığı “Enerji Perspektifi Gelecek ve Fırsatlar” programına konuk oldu. Bayraktar, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynakları kurulu gücüyle dünyada on ikinci, Avrupa’da ise beşinci sırada olduğunu hatırlatarak yenilebilir enerji kaynaklarının enerji çeşitliliği ve yerli […]
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Alparslan Bayrak, Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA) tarafından düzenlenen ve moderatörlüğünü Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Gürkan Kumbaroğlu’nun yaptığı “Enerji Perspektifi Gelecek ve Fırsatlar” programına konuk oldu.
Bayraktar, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynakları kurulu gücüyle dünyada on ikinci, Avrupa’da ise beşinci sırada olduğunu hatırlatarak yenilebilir enerji kaynaklarının enerji çeşitliliği ve yerli teknolojinin artırılması bakımından büyük öneme sahip olduğunu belirtti.
Türkiye’nin enerjide izlediği politikalara değinen Bayraktar, “Türkiye’nin enerji talebi son yıllarda artmaktadır. Aynı zamanda ülkemiz ne yazık ki enerjide dışa bağımlı konumdadır. Bu yüzden Bakanlık olarak gerek enerji talebini karşılamak gerekse enerji çeşitliliğini artırarak dışa bağımlılığımızı azaltmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu yüzden 2017 yılında Bakanlığımız tarafından açıklanan Milli Enerji Enerji ve Maden Politikası’nda çizdiğimiz hedefler doğrultusunda arz güvenliğini sağlayacak, enerji kaynaklarını çeşitlendirecek, enerji verimliliğini sağlayacak ve piyasaya katkı sunacak önlemler almaya devam etmektedir.” dedi.
“DAHA İSTİKRARLI FİYATLANDIRMA OLACAK”
Konuşmasında doğal gaz keşfine ve doğal gaz arama çalışmalarına da değinen Bayraktar, “Doğal gaz sadece meskenlerde değil; sanayide de kullanılan önemli bir doğal kaynak. Ülkemiz bu anlamda dışa bağımlılığı azaltmak, arz güvenliğini sağlamak amacıyla sürdürdüğü doğa gaz arama çalışmalarında güzel sonuçlar elde etti. Bu gelişmelerle birlikte doğal gazda daha istikrarlı fiyatlandırma olacak.” ifadelerini kullandı.
10 Nisan – 30 Mayıs tarihleri arasında devam edecek etkinliğin 25 Nisan pazar günü, saat 14:00’te gerçekleşecek oturumunda “Doğal Gaz Keşifleri ve Enerji Piyasaları” başlığıyla EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu konuk olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Oruç Reis, Mavi Vatan’da1 Temmuz 202516:22 Türk ve Fransız şirketleri, ergimiş tuz reaktörü geliştirecek1 Temmuz 202516:10 Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı1 Temmuz 202515:44 Osmangazi Köprüsü 9 yılda yakıttan ve zamandan 108 milyar lira tasarruf sağladı1 Temmuz 202514:41 Nükleer Santraller Zirvesi İstanbul’da başladı1 Temmuz 202513:52