Yeni Nesil Doğalgaz Sayaçları Semineri yapıldı

 GAZBİR-GAZMER ve SICK desteğiyle düzenlenen Yeni Nesil Doğalgaz Sayaçları Semineri İstanbul’da gerçekleşti.

Yeni Nesil Doğalgaz Sayaçları Semineri, GAZBİR Başkan Yardımcısı Yaşar Çıkış, GAZMER Genel Müdürü Mustafa Ali Akman ve SICK A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Kahveci’nin katılımıyla İstanbul’da yapıldı.

“TEKNİK KONULARDA LOKAL ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

GAZMER Genel Müdürü Mustafa Ali Akman konuşmasında şu ifadeleri kaydetti;
“GAZMER ve Sick Sensör Teknolojileri programına hoş geldiniz. GAZMER olarak ara sıra bu tür teknik konular için lokal alanlarda çalışmalar yapıyoruz. Belirli sonuçlar ve faydalar üretmeye çalışıyoruz. Bu programımız da, GAZMER’in ortak olduğu organizasyonlardan birisi. Bugünkü seminerin de fayda sağlayacağı umuduyla hepinize kolay gelsin ve hoş geldiniz diyorum. Programın akışı, bir tür zirve ve sempozyumdan ziyade seminer şeklinde. Burada toplam faydayı elde etmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda açılış kısımlarını çok geniş tutmadan ilerleyeceğiz”

“ENDÜSTRİYEL TEKNOLOJİLERDE FAALİYET GÖSTERİYORUZ”

SICK A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Kahveci ise şu açıklamalarda bulundu:
“Öncelikle, sizlere hem firmam, hem de ekibim adına hoş geldiniz demek istiyorum. Firmamdan çok kısaca bahsetmem gerekirse; 1946’dan bu yana endüstriyel teknolojilerle, özellikle yeniliklerle faaliyet gösteren bir firma. Biz de 2004 yılından beri Türkiye’de kendi organizasyonumuzla faaliyet gösteriyoruz. Şu anda 60 kişilik bir kadroya ulaştık. Özellikle ülkemizde son zamanlarda geliş me kaydeden doğalgaz dağıtımı konusunda gelişen atılımlardan sonra biz de yeni ürünlerimizden ve yeni uygulamalarımızdan burada sizlerle GAZMER’in desteğiyle bahsetmek istiyoruz. Destekleri dolayısıyla, GAZMER Genel Müdürü Sayın Mustafa Ali Akman’a sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Arkadaşlarımız, yeni teknolojilerle ilgili bilgi paylaşımı yapacak. Yeni uygulamalardan bahsedecek. Yüksek basınç kalibrasyonuyla ilgili konulara da değineceğiz”

“TEKNİK KONULARLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

Gazın 1988’de 500 milyon metreküpten başlayan bir serüveninin olduğunu anımsatan GAZBİR Başkan Yardımcısı Yaşar Çıkış, bugün ise 50 bsm gaz Türkiye içinde çevriliyor. 2003’e kadar 5 dağıtım şirketi gaz alırken, 2003’ten sonraki Doğalgaz Piyasası Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle birlikte şu anda ihalesi yapılmamış hiçbir şehrimiz kalmadı.2003’ten sonraki süreçte bütün şehirlere doğalgaz dağıtımı yapıldı. İlk 8 senelik periyot ve ondan sonraki 5 senelik tarife döneminde hepimiz boruları döşemekle ve bunlarla ilgili çalışmalar yaparak geçirdik. Daha sonraki periyotta teknik olan çalışmalara yer vermemiz gerekti. Çok iyi işletmecilik yapıp, doğru işletmecilik yapsanız da sonuçta alıp, sattığınız arasındaki denge çok önemli. Daha da önemlisi, öteki taraftaki hak ve hukuka saygı göstermek zorundayız. Bundan sonraki süreçte, aldığınız ve sattığınızla ilgili kısımdaki çalışmalarımız devam edecek. GAZBİR ve GAZMER bu tür teknik konulara eğilip, sektör içinde eksiklik olan konularla ilgili çalışmalar yapıyor. Bunlardan bir tanesi de her ne kadar şu anda herkes sahiplenmeye çalışsa da, yüksek basınç kalibrasyonuyla ilgili ciddi aşamalar kaydettik. Ölçüm konusunda, ilk başlarda biraz negatif görsek de ultrasonik sayaçlarda artık bu ölçümde çok yeri olduğu ve önemli ölçme hassasiyetlerine sahip olduğu ortaya çıktı. Bu anlamda SICK’in önemli bir kurum olduğunu düşünüyorum. Daha önceden fabrikalarını gezdim. Bu kapsamda seminerin sektörümüze ve buraya katılan arkadaşlarımız için verimli geçmesini diliyorum” dedi.