
EPDK’nın uyguladığı ürün bazlı stok yönetim modeli, yayınlanan tebliğ ile tank bazlı stok yönetimine döndürüldü. Asis de bu tebliğe uyumlu ve yenilikçi bir teknoloji olan “e-Vana” cihazını üretti. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) bugüne kadar uyguladığı ürün bazlı stok yönetim modeli, bu sene yayınlanan tebliğ ile tank bazlı stok yönetimine döndürüldü. Bu yönetim metodu ile […]
EPDK’nın uyguladığı ürün bazlı stok yönetim modeli, yayınlanan tebliğ ile tank bazlı stok yönetimine döndürüldü. Asis de bu tebliğe uyumlu ve yenilikçi bir teknoloji olan “e-Vana” cihazını üretti.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) bugüne kadar uyguladığı ürün bazlı stok yönetim modeli, bu sene yayınlanan tebliğ ile tank bazlı stok yönetimine döndürüldü. Bu yönetim metodu ile pompalardan yapılan her ikmalin hangi tanktan yapıldığının tespit edilmesi ve verilerin bu doğrultuda oluşturulması ihtiyacı ortaya çıktı.
ASİS’TEN SEKTÖR İHTİYAÇLARINA YENİ BİR YAKLAŞIM
Bu yöntem sahada basınçlı ve emişli olan tesisatlarda manifoldlu olan tankların da elektronik olarak ayrıştırılması ve otomasyon sistemleri tarafından manifold değişikliklerinin algılanarak işlem yapılması ihtiyacını doğurdu. Basınçlı sistemler için TSC (Tank Switch Controller), emişli sistemler için ise e-Vana teknolojileri ile çözüm üreten Asis, sektör ihtiyaçlarına yeni bir yaklaşım sundu.
E-VANA İLE BAZI ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELMEK HEDEFLENİYOR
Basınçlı sistemli tank manifoldları için geliştirilen TSC (Tank Switch Controller), dalgıç pompa şalter hareketlerini izleyerek, hangi tankın gerçek satış için kullanıldığını tespit ediyor ve otomasyon yazılımına gönderiyor.
Emişli sistem tank manifoldlarında, ürünün tanklardan hangisinden yapıldığını tespit edilmiyordu. Tank menholleri içinde enerji bulunmaması, bu noktalarda ilave kablolama yapılması ve/veya emişli sistemlerin basınçlı sistemlere dönüştürülmesi maliyeti oldukça yüksek işlemler.
Asis de tüm bu zorlukların üstesinden gelmeyi amaçladığı yenilikçi bir teknoloji olan “e-Vana” cihazını ürettiğini duyurdu.
ASİS E-VANA İLE SIFIR HATAYLA İKMAL YAPILAN TANK BİLGİSİ SAPTANABİLİYOR
Asis’in yeni teknolojisi e-Vana, vana mekanik pozisyonlarının elektronik olarak izlenmesi, aynı anda birden fazla vananın açık olması durumunda ikmale engel olunması ilkesi ile çalışıyor ve böylece sıfır hata ile ikmal yapılan tank bilgisi saptanabiliyor.
İstasyonlardaki tank menhollerinde bulunan mevcut mekanik küresel vanalar sökülerek yerine “e-Vana” montajı yapılıyor, cihazın otomasyon sistemi ile haberleşmesi aynı menholde bulunan tank seviye ölçüm probu kablosu üzerinden sağlanıyor. Böylece ilave cihaz için altyapı kablolaması imkânı bulunmayan istasyonlarda zaman ve maliyet anlamında tasarruf sağlanmış oluyor.
Akaryakıt sektöründe bazı dağıtım firmalarının da hali hazırda kullanıyor olduğu sistemin tüm POC testleri ve Atex sertifikasyon süreçleri başarı ile tamamlanarak saha montajları EPDK süreçleri dahilinde devreye alınma işlemleri bitirilecek.
ASİS SEKTÖR İHTİYAÇLARINA ÖZEL ÇÖZÜM ÜRETMEYE DEVAM EDECEK
Türkiye’nin 944’üncü Ar-Ge merkezine sahip olan Asis, kendi bünyesindeki Ar-Ge merkezi ile sektör ihtiyaçlarına özel çözümler üretmeye ve müşterilerinin hizmetine sunmaya devam edeceğini de duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Mısır’ın doğusundaki Süveyş Körfezi’nde sondaj gemisi alabora oldu2 Temmuz 202516:56 Depolamada GES’te Ankara, RES’te Tekirdağ ilk sırada2 Temmuz 202516:18 Türkiye, Angola ile ticaret hacmini 500 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor2 Temmuz 202515:16 Hürmüz Boğazı’nda ateşkes sonrası gemi trafiği artarken petrol taşıma maliyetleri keskin düştü2 Temmuz 202514:11 Astor Enerji, TİM’in “İlk 1000 İhracatçı” listesinde 121. sırada2 Temmuz 202513:46