
GE ve Mass Group tarafından yapılan duyuruda, Besmaye Elektrik Santrali olarak da bilinen Bağdat Elektrik Santralinin operasyonlarına başladığı belirtildi. Merkezi Irak’ın ilk yap-işlet santral projesi olan Besmaye Elektrik Santrali’nin 2018 yılında tam kapasite ile faaliyete geçmesi bekleniyor. Santralde GE 9F.03 tipi ağır gaz türbinleri kullanıldı. Projenin mühendislik ve müteahhitlik işleri Türk şirketi Enka tarafından gerçekleştirildi.
Merkezi Irak’ın ilk yap-işlet santral projesi olan Besmaye Elektrik Santrali’nin 2018 yılında tam kapasite ile faaliyete geçmesi bekleniyor.
Santralde GE 9F.03 tipi ağır gaz türbinleri kullanıldı. Projenin mühendislik ve müteahhitlik işleri Türk şirketi Enka tarafından gerçekleştirildi.
Audi R26 Showcar İstanbul’da: Audi ve Castrol, Formula 1®’in yeni dönemini anlattı4 Haziran 202615:37 Enerji Okuryazarlığı Projesi ile Antalya’da 25 binden fazla öğrenci, “Enerji Elçisi” oldu4 Haziran 202615:33 EPİAŞ, Özbekistan kamu elektrik tedarik şirketi ile mutabakat belgesi imzaladı4 Haziran 202615:16 Rusya: Çatışma uzarsa Körfez ülkelerinin petrol üretimi artamayacak, birkaç ay sonra kıtlık yaşanacak4 Haziran 202615:15 Şişecam’ın 20 megavat kapasiteli Manisa GES’i devreye alındı4 Haziran 202615:13