
Türkiye-Almanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) 1. Dönem Toplantısı kapsamında Jeotermal Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) ile Alman Federal Jeotermal Derneği / Bundesverband Geothermie e.V. arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’ın Türkiye’yi ziyaretinde enerjiyle ilgili iki önemli konuya dair açıklamalarda bulundu: Maspo Enerji ile termik santraller üzerine yapılacak olan anlaşmanın […]
Türkiye-Almanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) 1. Dönem Toplantısı kapsamında Jeotermal Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) ile Alman Federal Jeotermal Derneği / Bundesverband Geothermie e.V. arasında işbirliği anlaşması imzalandı.
Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’ın Türkiye’yi ziyaretinde enerjiyle ilgili iki önemli konuya dair açıklamalarda bulundu: Maspo Enerji ile termik santraller üzerine yapılacak olan anlaşmanın kriterleri belirlendi ve JESDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kındap ile Federal Jeotermal Derneği / Bundesverband Geothermie e.V. Özel Yetkilisi Dr. Horst Kreuter tarafından bir centilmenlik anlaşması imzalandı.
Anlaşma kapsamında JESDER ve Bundesverband Geothermie e.V., ortak bir Çalışma Grubu oluşturacak ve düzenli buluşmalar ve ziyaretler gerçekleştirecekler. İki kuruluş aynı zamanda ortak seminerler ve konferanslar düzenleyecek, ortak bildiriler ve açıklamalar yayınlayacaklar.
“İŞBİRLİĞİMİZ, ALMAN ŞİRKETLERİNİN TÜRKİYE’YE İLGİSİNİN EN SOMUT GÖSTERGESİDİR”
JESDER Başkanı Ali Kındap, Almanya’nın jeotermal elektrik enerjisine özel bir önem verdiğini ve bu alana yönelik teknolojilerin gelişiminde öncü rolü oynadığını belirterek, “İşbirliğimiz, Alman şirketlerinin Türkiye’ye yönelik ilgisinin en somut göstergesidir. Taraflar arasındaki işbirliği geliştikçe Alman şirketlerinin enerji sektörüne yatırımlarının daha da artacağına inanıyorum” dedi.
JESDER ve Bundesverband Geothermie e.V., Avrupa Birliği’nin bir projesi olan ‘GeoRisk’ kapmasında jeotermal yatırımların finansmanı, güvence altına alınması ve sondaj risklerinin karşılanması konusunda ortak çalışmalara katılıyorlar.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da, Türkiye-Almanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) 1. Dönem Toplantısının açılış konuşmasında Almanya’nın Türkiye’deki yatırımlarının artarak devam edeceğine inandığını belirterek, “Önümüzdeki yıllarda daha çok Alman firmanın ülkemize yatırım yapmasını bekliyoruz” dedi.
Van’da yenilenebilir enerji kaynaklarından ekonomiye yılda yaklaşık 1,5 milyar liralık katkı27 Temmuz 202617:37 SEDAŞ’tan Darıca’ya güçlü yatırım hamlesi27 Temmuz 202614:55 “Enerjinin Yıldızları” projesi elektrik dağıtım sektörüne 623 mezun kazandırdı27 Temmuz 202614:53 Garanti BBVA ve BBVA, COP31’in küresel bankacılık partneri oldu27 Temmuz 202613:14 ESCON Enerji, enerji verimliliği deneyimini Romanya’ya taşıdı27 Temmuz 202612:55