
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Bağdat’ta Irak Petrol Bakanı Basim Muhammed Hüdeyir ile görüştüğünü bildirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Bağdat’ta Irak Petrol Bakanı Basim Muhammed Hüdeyir ile görüştüğünü bildirdi.
Bakan Bayraktar, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Hüdeyir ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, “Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı başta olmak üzere petrol ve doğal gaz alanlarında geliştirebileceğimiz iş birliği başlıklarını değerlendirdik” ifadesini kullandı.
Mevcut altyapının en etkin şekilde kullanılmasının ve yeni bağlantılarla desteklenmesinin Türkiye ile Irak’ın enerjideki ortak vizyonlarının temelini oluşturduğunu vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:
“Bu vizyon doğrultusunda, Kalkınma Yolu Projesi’ni yalnızca bir ticaret ve ulaştırma koridoru olarak değil, aynı zamanda bölgesel bir enerji hattına dönüştürme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Irak’ta yeni kurulan Hükümet ile koordineli ve yakın bir işbirliği anlayışıyla ilerlemeyi önemsiyoruz. Bu kapsamda atılacak somut adımların iki ülke arasındaki ortaklığı daha ileri bir seviyeye taşıyacağına inanıyoruz.”
AA
Zeytinler büyüyor Milas kazanıyor9 Temmuz 202614:29 Fransa’ya göre Suriye petrol için Hürmüz Boğazı’na alternatif transit ülke haline gelebilir9 Temmuz 202613:35 Trafik sigortasında hasar ve değer kaybı birlikte hesaplanacak9 Temmuz 202612:41 SOCAR’dan Master Plan için stratejik adım9 Temmuz 202612:03 OPET, 3 istasyonuyla akaryakıt sektöründe LEED Platinum sertifikası alan ilk şirket oldu9 Temmuz 202612:01