İşimiz Temiz Projesi’nde “Hijyen Kahramanları” ödüllerini aldı

Millî Eğitim Bakanlığı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET iş birliğiyle 2021 yılında hayata geçirilen İşimiz Temiz Projesi, bugüne kadar verilen eğitimlerle 360 binden fazla kişiye ulaştı. Proje kapsamında düzenlenen “Erişim Yarışması”nda en yüksek sayıda kursiyere ulaşarak hijyen eğitimlerinden faydalanmalarını sağlayan eğiticiler, halk eğitimi merkezi müdürleri ve il temsilcilerine Antalya’da düzenlenen törenle ödülleri verildi.

İşimiz Temiz Projesi’nde “Hijyen Kahramanları” ödüllerini aldı
Petroturk | Enerji Haberleri
  • Yayınlanma14 Mayıs 2025 11:43

Türkiye genelinde temizlik ve hijyen bilincini yaygınlaştırmak amacıyla; Millî Eğitim Bakanlığı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET iş birliğiyle yürütülen İşimiz Temiz Projesi eğitimlerinde başarılı performans gösterenler 12 Mayıs Pazartesi günü Antalya’da gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı. OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen törende, başarılı eğitici ve yöneticilere ödülleri takdim edildi.

2021 yılında hayata geçirilen ve kısa sürede ülke çapına yayılan İşimiz Temiz Projesi kapsamında yiyecek-içecek, konaklama ve ulaşım sektörlerine yönelik hijyen eğitimlerinde projenin önemli bileşenlerinden biri olan “Erişim Yarışması” ile il ve ilçe nüfusları dikkate alınarak en fazla kursiyere ulaşan eğiticileri, halk eğitimi merkezi müdürlerini ve İl Proje Temsilcileri ödüllendiriyor. Bu yıl Adıyaman, Antalya, Burdur, Batman, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, İstanbul, Mersin, Ordu, Osmaniye, Samsun ve Şanlıurfa’dan gelen katılımcılar ödüle layık görülürken toplamda 15 eğitici, 15 halk eğitimi merkezi müdürü ve 3 İl Proje Temsilcisi ödüllerini Antalya’daki törende aldı.

“İŞİMİZ TEMİZ EĞİTİMLERİ İLE 360 BİNİ AŞKIN KİŞİYE ULAŞTIK”

Erişim Yarışması Ödül Töreni’nde konuşan OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, “Bugün burada, temizlik ve hijyen bilincini toplumumuzun her kesimine yayma yolunda attığımız adımların hem bireysel hem de toplumsal anlamda ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmenin gururunu yaşıyoruz. İşimiz Temiz Projesi, sadece hijyen standartlarını yükseltmekle kalmıyor aynı zamanda toplumda sürdürülebilir bir değişim yaratmayı hedefliyor. Proje kapsamında verilen eğitimler son bir yılda iki kat artarken, toplamda 360 bini aşkın kişi İşimiz Temiz kurslarından faydalandı. Toplumda çok daha büyük bir etki yaratmak, bir dönüşüme sebep olmak için, daha fazla kişiye ulaşmamız, daha fazla kişiye hijyenin toplum için ne kadar önemli olduğunu anlatmamız gerekiyor. 500 binlere, milyonlara ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz. Projemiz kapsamındaki kursları başarıyla tamamlayanlar, aldıkları sertifikayla hijyen standartlarını belgeleme fırsatı buluyor. Bu belge, özellikle hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin güvenilirliğini ve tercih edilirliğini artırıyor, işletmelere ve çalışanlarına değer katıyor. Bugün, aramıza katılarak bu projeye değerli katkılar sunan eğitimcilerimizi ve kurum müdürlerimizi ödüllendiriyoruz. Onların özverisi ve katkıları, bu projenin gücünü artırıyor ve toplumumuzda önemli bir fark yaratıyor. Bu anlamlı projede başarılı performans sergileyen tüm katılımcıları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“BU EĞİTİMLERİN HER BİRİ, TOPLUM SAĞLIĞINA YAPILAN GÜÇLÜ BİR KATKI”

“Hayat boyu öğrenme yaklaşımıyla yürüttüğümüz çalışmaların, toplumun her kesimine dokunarak fark yarattığını görmek bizler için büyük bir mutluluk kaynağı” diyen MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete “Temizlik ve hijyenin bir kültür olarak benimsenmesi, bireylerin yaşam kalitesini artırırken, hizmet sektöründeki standartları da yukarıya taşıyor. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET iş birliğinde yürüttüğümüz İşimiz Temiz Projesi de bu anlayışın somut ve başarılı örneklerinden biri.

Bu projede görev alan eğiticilerimizin, halk eğitimi merkezi yöneticilerimizin ve il temsilcilerimizin emekleri sayesinde yüzbinlerce vatandaşımıza ulaştık ve ulaşmaya devam edeceğiz. Bu eğitimlerin her biri, toplum sağlığına yapılan güçlü bir katkı. Bugün burada ödül alan tüm eğitimcilerimizi ve yöneticilerimizi gönülden kutluyor, bu iş birliğinin gelecekte çok daha geniş kitlelere ulaşması için çalışmalarımıza devam etme kararlılığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

İŞLETMELER İŞİMİZ TEMİZ PROJESİ İLE REKABET AVANTAJI SAĞLIYOR

İşimiz Temiz projesi kapsamında geliştirilen içerikler, OPET’in temizlik ve hijyen konusundaki 25 yıllık tecrübe ve birikimini hizmet sektöründeki işletmelere aktarmak ve bu işletmeler için hijyen standartlarını oluşturmak hedefiyle hazırlandı. Alanlarında uzman akademisyenler tarafından geliştirilen kurs programlarını tamamlayan kişiler eğitim sonunda aldıkları sertifika ile hijyen normlarını belgelemiş oluyor. Söz konusu belge işletmelere duyulan güveni ve tercih edilirliği artırıyor. Yiyecek-içecek, ulaşım ve konaklama sektörlerine yönelik geliştirilen İşimiz Temiz eğitimleri, işletmelere rekabet avantajı sağlıyor. Türkiye genelindeki 1000’i aşkın halk eğitimi merkezinde sürdürülen eğitimlerle, yalnızca bireyler değil; eğitim kurumlarının kendisi de hijyen dönüşümünün bir parçası haline geliyor.

PROJENİN YENİ AÇILIMI: HİJYENİK HEM MODELİ

İşimiz Temiz projesiyle temizlik ve hijyen konusundaki olumlu değişimin ancak toplumun tüm kesimlerinde bilinç geliştirmekle mümkün olabileceği gerçeğiyle hareket ediliyor. Proje kapsamındaki eğitimler Halk Eğitimi Merkezleri aracılığıyla veriliyor. Bu perspektif ile oluşturulan “Hijyenik Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Modeli”, Ankara’da pilot olarak Ayaş Halk Eğitimi Merkezi’nde uygulanmaya başlanacak. Burada önce “sürdürülebilir hijyen için bir kılavuz” oluşturulacak. Ardından Ayaş Halk Eğitimi Merkez çalışanlarının hijyen konusundaki farkındalığını artırmak amacıyla akademisyenler tarafından bir günlük eğitim düzenlenecek. Ayrıca Ayaş Halk Eğitimi Merkezi’nin tuvaletleri OPET Tuvalet Standartlarına göre düzenlenecek. Bu arada İşimiz Temiz Projesi kapsamında hayata geçirilen “çocuk oyun odaları”ndan biri de Ayaş’ta yapılacak.

Halk eğitimi merkezlerinde kurulan çocuk oyun odaları, ebeveynlerin özellikle annelerin kurslara katılımını kolaylaştırıyor. Çocukların fiziksel aktivitelerini destekleyen ve beceri gelişimini teşvik eden bu odalar, aynı zamanda fırsat eşitliğine katkı sunuyor.