
Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev’in Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin açıklamalarına rağmen Rusya’daki enerji altyapılarına saldırmayı sürdürdüğünü bildirdi.
Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev’in Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin açıklamalarına rağmen Rusya’daki enerji altyapılarına saldırmayı sürdürdüğünü bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ukrayna’nın bugün Krasnodar bölgesindeki Hazar Boru Hattı Konsorsiyumu’na (CPC) ait uluslararası boru sisteminin altyapısına saldırı düzenlediği belirtildi.
İnsansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlenen saldırının püskürtüldüğü aktarılan açıklamada, Ukrayna’nın 17 Şubat ve 19 Mart’ta da söz konusu altyapıya saldırılar düzenlediği kaydedildi.
Açıklamada, ‘Zelensky’nin, ABD’ye iletilenler de dahil olmak üzere yaptığı açıklamaların aksine Kiev rejimi, Rusya’daki enerji altyapısına yönelik saldırıları kasıtlı olarak planlamaya, hazırlamaya ve gerçekleştirmeye devam ediyor.’ ifadesine yer verildi.
ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 18 Mart’ta yaptığı görüşmenin ardından tarafların 30 gün boyunca enerji altyapı tesislerine yönelik saldırıları durdurma konusunda anlaşmaya vardığı bildirilmişti.
Bakanlık, bir başka açıklamada, Rusya topraklarında gece boyunca 227 İHA’yla yapılan saldırının püskürtüldüğünü de duyurdu.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri5 Mayıs 202511:00 BOTAŞ’ın ihale ve alım yönetmeliği yerli ve milli imkanların teşvikiyle güncellendi5 Mayıs 202510:59 ABD’nin petrol sondaj kulesi sayısı azaldı5 Mayıs 202510:28 Brent petrolün varili 59,42 dolardan işlem görüyor5 Mayıs 202510:22 Mera alanlarının tahsis amacının değiştirilmesinde düzenlemeye gidildi5 Mayıs 202510:21