
Küresel enerji sektörünün kalbinin attığı CERAWeek 2025’te önemli bir anlaşma imzalandı.
Küresel enerji sektörünün kalbinin attığı CERAWeek 2025’te önemli bir anlaşma imzalandı.
Milli petrol şirketi TPAO’nun TransAtlantic Petroleum ve Continental Resources ile imzaladığı anlaşmayla Diyarbakır Havzası’ndaki konvansiyonel olmayan petrol ve gaz kaynakları geliştirilecek.
ABD’nin Houston kentinde düzenlenen CAREWeek 2025’e katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, anlaşmaya refakat ederken “Türkiye’de petrol aramacılığında yeni bir dönemi açan bu anlaşmanın tüm taraflar için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Enerji Vizyonunu Anlattı
Bakan Bayraktar, enerji alanında lider isimlerin buluştuğu CERAWeek 2025’te Türkiye’nin enerji vizyonunu anlattı. Meksika Enerji Bakanı Luz Elena Gonzalez, Libya Petrol ve Gaz Bakanı Khalifa Abdulsadek ve Mısır Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Karim Badawi ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştiren Bakan Bayraktar, global şirketlerin üst düzey temsilcileriyle de buluştu.
Ortak Girişim Anlaşması
Etkinlik kapsamında TPAO ile TransAtlantic Petroleum ve Continental Resources şirketleri arasında Ortak Girişim Anlaşması imzalandı. İmza törenine Bakan Bayraktar refakat etti. Bakan bayraktar, atılan imzaların ardından sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
“Bugün milli şirketimiz TPAO, ABD’nin en büyük petrol üreticilerinden Continental Resources ve 17 yıldır ülkemizde faaliyet gösteren TransAtlantic Petroleum ile Diyarbakır Havzası’ndaki konvansiyonel olmayan petrol ve gaz kaynaklarımızın geliştirilmesi için Ortak Girişim Anlaşması imzaladı. En güncel çevresel ve teknolojik uygulamalarla yürütülecek projede, yerli iş gücünün eğitimi ve teknik bilgi transferi de sağlanacak. Bu iş birliği, Türkiye’nin petrol ve gaz kaynaklarını ekonomimize kazandırma hedefimize büyük katkı sağlayacak. Türkiye’de petrol aramacılığında yeni bir dönemi açan bu anlaşmanın tüm taraflar için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Erdemir, İtalya’daki Made in Steel 2025 Fuarı’na ilk kez katılıyor6 Mayıs 202516:04 Turcas Petrol 2024 Yılı olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi6 Mayıs 202514:18 Petrol fiyatlarındaki düşüşün cari dengeyi olumlu etkilemesi bekleniyor6 Mayıs 202513:15 EFG Elektrik, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayıyla Ar-Ge Merkezi unvanı kazandı6 Mayıs 202511:48 SEDAŞ, modern araç filosu ile operasyonel gücünü artırıyor6 Mayıs 202511:47