
Danimarka Enerji Ajansı, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattında koruma çalışması yapması için Gazprom’un alt şirketi Nord Stream 2 AG’ye izin verildiğini bildirdi.
Danimarka Enerji Ajansı, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattında koruma çalışması yapması için Gazprom’un alt şirketi Nord Stream 2 AG’ye izin verildiğini bildirdi.
Danimarka Enerji Ajansından yapılan yazılı açıklamada, Nord Stream 2 AG’ye Kuzey Akım 2’de belirli çalışmalar için izin verildiği belirtildi.
Çalışmaların, Kuzey Akım 2 boru hattını korumaya yönelik bazı bakım çalışmalarını kapsayacağı bilgisine yer verilen açıklamada, sürecin 1 Nisan-30 Eylül tarihleri arasında tamamlanacağı kaydedildi.
Açıklamanın ardından Gazprom’un hisseleri Moskova Borsası’nda yüzde 3,3’ten fazla yükseldi.
Rus gazını Baltık Denizi’nden Almanya’ya taşıyan Kuzey Akım ve Kuzey Akım 2 boru hatları, yaşanan patlamaların ardından Eylül 2022’de atıl duruma düşmüştü.
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 Türkiye, ısıtma ve soğutma kapasitesini geliştirerek enerji verimliliğini artıracak8 Mayıs 202516:14 Akenerji ilk çeyrekte 108 milyon lira net kar açıkladı8 Mayıs 202515:39 Rusya Enerji Bakanı Tsivilev, AB’nin enerji yasaklarını “yasadışı ve verimsiz” olarak nitelendirdi8 Mayıs 202515:38 Rusya: Çin’e petrol ve doğal gaz sevkiyatını bu yıl artıracağız8 Mayıs 202515:36 TCMB, Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu’nu yayımladı8 Mayıs 202512:39