
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), vergi vermeyerek maliyet altı fiyatla satış yapan istasyonları Cumhurbaşkanlığına şikâyet etmek için bir dilekçe kampanyası başlattı. EPGİS’in Türkiye’nin dört bir yanındaki üyeleri tarafından Cumhurbaşkanlığına gönderilen dilekçelerde, sektörün kanayan yarası haline gelen ve çok sayıda istasyonun kapanmasına neden olan maliyet altı satışların boyutu sorunu konusunda bilgi verildi ve […]
EPGİS’in Türkiye’nin dört bir yanındaki üyeleri tarafından Cumhurbaşkanlığına gönderilen dilekçelerde, sektörün kanayan yarası haline gelen ve çok sayıda istasyonun kapanmasına neden olan maliyet altı satışların boyutu sorunu konusunda bilgi verildi ve çözüm konusunda destek istendi. EPGİS, milyarlarca liralık vergi kaçağına yol açan maliyet altı satışların önlenmesi için %18 olan KDV nin %1 e düşürülmesini ve aradaki 17 puanlık farkın ÖTV ye ilave edilmesini talep ediyor.
EPGİS Başkan Yardımcısı Aslı Çelik Yaman, maliyet altı satışlar nedeniyle binlerce istasyonun iflasın eşiğine geldiği ve satışa çıkarıldığına dikkat çekerek, “Sorunun çözümü için sayın Cumhurbaşkanımızın inisiyatif almasını umut ediyoruz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığına iletilen dilekçelerde şu ifadelere yer veriliyor:
“Sayın Cumhurbaşkanım,
Bugüne kadar yaptığım tüm ticaretimde ahlaka ve kanunlara uygun olarak çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Lakin artık çevremde bulunan benim ana dağıtıcı firmamın dahi satın alamadığı fiyatlardan istasyonlarda pompada satılan akaryakıtlar yüzünden ahlaki ve kanunlara uygun ticaretime devam edemeyeceğimden istasyonumu kapatmak zorunda kalacağım. Bu durumda da yanımda çalışan personellerim işsiz kalacak ve Devletime katkı yapamayacağım.
Bu durumu yaşamamak için sizden akaryakıt sektöründeki maliyet altı satışlar ile vergi kaçakçılığı yapan bayi ve dağıtım şirketlerinin ortadan kaldırılması için tek geçerli yöntem olan hali hazırda %18 olan KDV’nin %1 e düşürülmesini aradaki 17 puanlık farkın da ÖTV’ye ilave edilmesini talep etmekteyim. Bu işlem olduğunda dağıtıcılar arası fatura alışverişi ile naylon fatura diye tabir edilen sahte fatura satışı engellenecektir.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 “2024- 2030 yılları arasında 100 milyon ton karbondioksit eş değeri emisyon azaltımı öngörüyoruz”4 Temmuz 202516:32 Enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda4 Temmuz 202516:03 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Malatya’da konuştu4 Temmuz 202514:40 Zeren Group Holding, Alfemo’yu satın aldı4 Temmuz 202514:32 Türkiye’den kalkan uçaklar uzun hat uçuşlarında rotalarını “yeşil dönüşüme” çevirecek4 Temmuz 202514:30