
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), 23-27 Ekim tarihleri arasında İspanya Valensiya’da düzenlenecek olan FIA Motorsporları Oyunları’na iddialı bir kafile ile katılmaya hazırlanıyor.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), 23-27 Ekim tarihleri arasında İspanya Valensiya’da düzenlenecek olan FIA Motorsporları Oyunları’na iddialı bir kafile ile katılmaya hazırlanıyor. Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından düzenlenen ve 100’e yakın ülkenin katılması beklenen organizasyonda, 15 sporcudan oluşan Türk milli takımı, 16 farklı disiplinde madalya hedefiyle mücadele edecek.
Team Türkiye adına, Ayhancan Güven Porsche 911 GT3 R ile GT Sprint kategorisinde, Ali Türkkan-Burak Erdener ikilisi Ford Fiesta ile Rally2 kategorisinde, Kerem Kazaz-Corentin Silvestre ikilisi Peugeot 208 ile Rally4 kategorisinde, Zekai Özen Audi RS3 LMS ile Touring Car kategorisinde, Berfu Tutumlu BMW E92 ile Drift kategorisinde, Batı Yıldırım Karting Sprint Senior kategorisinde, İskender Zülfikari Karting Sprint Junior kategorisinde, Can Özler Karting Sprint Mini kategorisinde, Can Alakoç Cross Car Senior kategorisinde, Akın Can Kiper ve Eda Bacaksız Auto Slalom kategorisinde, Ulaş Özyıldırım Esports F4 ve Kaan Bekiroğlu da Esports GT kategorisinde ülkemizi temsil edecek sporcular olacaklar.
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Eren Üçlertoprağı, Team Türkiye projesi ile ilgili olarak; “Kapsamlı ve kurumsal bir milli takım kafilesi ile FIA Motorsporları Oyunları’na ikinci kez katılıyoruz. Birçok farklı branşta, iddialı ve genç sporcularımızdan oluşan kafilemizle ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek hedefiyle Valensiya’ya gidiyoruz.” açıklamasını yaptı.
CW Enerji yerli ve milli üretim gücünü Intersolar Europe 2026’da sergiledi6 Temmuz 202616:11 Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) Meclisi toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi6 Temmuz 202614:13 Irak, petrol ihracatında Suriye güzergahını yeniden devreye almayı planlıyor6 Temmuz 202614:09 NATO Zirvesi’nde liderlerin ulaşımı için özel tasarım 10 TOGG modeli hazırlandı6 Temmuz 202614:06 OPET’in Sürdürülebilirlik Raporu’na uluslararası arenada çifte platin ödül6 Temmuz 202612:17