
TABGİS, Antalya İl Temsilcisi Semih Beken’in organize ettiği öğle yemeğinde Antalya’daki akaryakıt bayileri ile bir araya geldi. Toplantıda bir konuşma yapan TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, sektörle ilgili gelişmeleri ve sorunları görüşmek üzere bir araya gelindiğini belirterek Antalya’da 409’u istasyonlu, 2’si istasyonsuz olmak üzere toplam 411 adet akaryakıt istasyonunda 2016 ve 2017 yılının ilk altı […]
Toplantıda bir konuşma yapan TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, sektörle ilgili gelişmeleri ve sorunları görüşmek üzere bir araya gelindiğini belirterek Antalya’da 409’u istasyonlu, 2’si istasyonsuz olmak üzere toplam 411 adet akaryakıt istasyonunda 2016 ve 2017 yılının ilk altı ayı içerisinde yapılan toplam akaryakıt satış verilerini bayilerle paylaştı.
Zülfikar, geçtiğimiz yıl benzin ve motorin satışlarında Türkiye sıralamasında günlük ortalama 6.326 Litre satış ile Antalya’nın 18. Sırada, LPG’de ise 1.624 litre ile 16. sırada yer aldığına dikkat çekti.
2017 yılının ilk altı ayında ise benzin ve motorin satışlarında Antalya’nın 8. sırada, otogaz satışlarında ise 16. sırada bulunduğunu kaydetti.
TABGİS Başkanı, 30 Haziran 2015’te 50 ton ve üzeri dış satışı bulunan bayiler için yürürlüğe giren Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı uygulamasının, perakende satış yapan; akaryakıt, LPG, CNG ve LNG istasyon işletmeleri ile LPG, CNG tüp satışı yapan işletmelerin tamamı için 1 Ocak 2018’den itibaren yürürlüğe gireceğini belirterek, TMGD uzman sayısının henüz yeterli seviyede bulunmadığını, bu nedenle Ulaştırma Bakanlığı nezdinde bir erteleme talebinde bulunacaklarını söyledi.
Toplantı, sektörel konular ve sorunlar hakkında katılan bayilerin görüşlerinin alınması ve sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, COP29 Dünya Liderleri İklim Zirvesi’nde konuştu12 Kasım 202416:07 Adana’daki iki maden sahası için ihale düzenlenecek12 Kasım 202409:14 “2024- 2030 yılları arasında 100 milyon ton karbondioksit eş değeri emisyon azaltımı öngörüyoruz”4 Temmuz 202516:32 Enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda4 Temmuz 202516:03 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Malatya’da konuştu4 Temmuz 202514:40 Zeren Group Holding, Alfemo’yu satın aldı4 Temmuz 202514:32 Türkiye’den kalkan uçaklar uzun hat uçuşlarında rotalarını “yeşil dönüşüme” çevirecek4 Temmuz 202514:30