
Zorlu Enerji, İsrail’de doğrudan ortak olduğu Ezotech Electric Ltd., Solad Energy Ltd. ve Adnit Real Estate Ltd. şirketlerinin satışına yönelik hisse alım sözleşmelerini imzaladı.
Yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanarak enerji teknolojileri ve depolama alanında yeni yatırımlarla geleceğe hazırlanan Zorlu Enerji, yakın zamanda Türkiye’de satışını gerçekleştirdiği gaz tedarik ve dağıtım operasyonlarının ardından İsrail’de ortağı olduğu doğal gaz enerji santrallerinin satışı için de hisse alım sözleşmelerini imzalayarak ortaya koyduğu strateji kapsamında önemli bir adım daha atmış oldu.

“YEŞİL DÖNÜŞÜM İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Konuyla ilgili açıklamasında Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, Zorlu Enerji’nin karbonsuzlaşma taahhütleri kapsamında yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve elektrifikasyon odaklı dönüşümde öncü bir şirket olmayı amaçladıklarını dile getirerek şunları söyledi: ‘’Global bir Şirket olarak dünyanın çeşitli coğrafyalarında hayata geçirdiğimiz ve devam eden yatırımlarımız bulunuyor. İsrail’de de yurt dışı yatırımlar portföyümüz içerisinde yer alan doğal gaz santrallerimiz mevcut. Dünyamızın değişen ihtiyaçlarına paralel olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapma stratejimiz doğrultusunda gaz operasyonlarımızı yatırımcılarımızı etkilemeyecek şekilde portföyümüzden çıkarma çalışmalarımıza bir süredir devam ediyorduk. Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz gaz tedarik ve dağıtım operasyonlarımızın satışından hemen sonra, İsrail’de her birine %42,15 oranında ortağı olduğumuz Ezotech, Solad ve Adnit şirketlerindeki hisselerimizin satışı ve pay devirlerine yönelik sözleşmelerimizin imzalarını tamamladık. Bu anlaşmayla, Ezotech şirketinin %100 oranında doğrudan sahip olduğu Ashdod Energy Ltd. ve Ramat Negev Energy Ltd. şirketlerinin bünyesindeki Ashdod ve Ramat Negev Doğal Gaz Santralleri de Ezotech’in ortağı olduğu Edeltech Ltd. şirketine geçecek. Bu attığımız ikinci ve önemli adımla çevresel etkilerimizi azaltma ve ekosistemle daha barışık bir yaşam tarzını teşvik eden yatırımlara kaynak ayırma taahhüdümüze olan bağlılığımızı da ortaya koymuş olduk. Bundan sonra da yeşil dönüşümün öncü şirketlerinden biri olma adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’ dedi.
Kap tarafından da açıklama yapıldı.
EPDK, TP Petrol LPG otogaz bayilerine tanınan geçiş süresini uzattı25 Haziran 202619:50 Rusya’nın Krasnodar bölgesindeki petrol deposunda yangın çıktı25 Haziran 202618:00 İGDAŞ Altın Bilezik Programı’nda üçüncü dönem başarıyla tamamlandı25 Haziran 202617:12 Schneider Electric, TIME ve Statista tarafından üst üste üçüncü kez “Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketi” seçildi25 Haziran 202616:07 Elder: “Elektrik dağıtımında en az 50 milyar dolarlık yatırım ihtiyacı var”25 Haziran 202615:12